Ingezonden persbericht


Persbericht:

Gewichtloosheid ervaren hoeft niet duur te zijn

Roosendaal, 25 maart 2010

De eerste testvluchten onder leiding van Richard Bransons commerciële ruimtevluchten hebben plaatsgevonden. Vanaf 2011 kan men voor ongeveer E 200.000,- p.p. het gevoel van gewichtloosheid ervaren. Voor slechts een duizendste van dat bedrag kan gewichtloosheid ervaren worden bij het eerste en enige indoor skydivecentrum van de Benelux.

Het zal nog tot 2011 duren voordat het testprogramma rondom de commerciële ruimtevluchten is afgerond en kunnen worden uitgevoerd. Meer dan driehonderd mensen hebben al een aanbetaling gedaan voor een ruim tweehonderdduizend dollar kostend ticket naar de ruimte. Maar waarom zo lang wachten en zoveel geld betalen om zo'n gevoel van vrijheid te kunnen ervaren?

Op aarde ervaar je het gevoel van gewichtloosheid meestal bij vallen denk hierbij aan een rit in een achtbaan of een vrije val uit een vliegtuig. In Nederland is het ook mogelijk om het gevoel van een vrije val, indoor te ervaren. Dit wordt 'indoor skydiven' genoemd en vindt plaats in een windtunnel.

Indoor skydiven is weersonafhankelijk, voor iedereen toegankelijk en niet te vergeten een stuk goedkoper dan een commerciële ruimtevlucht van Richard Branson. Om gewichtloosheid te kunnen ervaren is E 200.000,- neertellen dus niet noodzakelijk. Vanaf E 49,95 p.p. kun je gewoon bij Indoor Skydive Roosendaal terecht.


---