Maussen PR

PERSINFORMATIE

e-Health Week 2010: Een groot succes

Amsterdam, 25 maart 2010 - Vóór 15 maart, was er veel speculatie over hoe de allereerste samenwerking tussen European Commission's High Level Ministerial Conference en de World of Health IT Conference & Exhibition zou gaan.

Op donderdag 18 maart werden alle sceptici overtuigd. Het evenement in Barcelona was een immens succes. Gedurende de week, werd de conferentie door velen geprezen als het grootste en tevens als het beste pan-Europese e-Health congres.

eHealth week 2010 bestond uit 95 exposanten en werd bezocht door 3.200 afgevaardigden en 150 internationale journalisten. Door heel Europa zijn dagelijks artikelen verschenen en TV & Radio stations zonden live vanaf het evenement uit. VIP's waren onder andere vice-voorzitter en EU-commissaris voor Digitale Agenda, Neelie Kroes en de commissaris voor Gezondheid en Consumentenbeleid, John Dalli. Op de conferentie waren meerdere ministers van Volksgezondheid, staatssecretarissen uit 27 lidstaten en een aantal key note sprekers van hoog niveau aanwezig.

Jeremy Bonfini, Senior VP, Global HIMSS zegt: "In de geschiedenis van World of Health IT hebben wij niet eerder zo'n groot aantal afgevaardigden en zoveel media-aandacht gehad. Daarnaast waren beursplekken weken voor het evenement al uitverkocht. Dit bewijst dat er behoefte is aan een Europese eHealth conferentie die oplossingen biedt en de convergentie aantoont van de gezondheidszorg op lokaal, nationaal en internationaal niveau. "

Op woensdag 17 maart werd de HIMSS Europe eHealth Leadership Award uitgereikt aan de Deen Niels Rossing. De heer Rossing gaf aan dat hij deze prijs in ontvangst nam namens de gehele Europese eHealth Community, die met belangrijke doorbraken de weg vrij heeft gemaakt voor e-Health.

Het evenement werd afgesloten met de aankondiging dat eHealth-week 2011 in Boedapest zal worden gehouden, tijdens het voorzitterschap van Hongarije.

Voor meer informatie: www.ehealthweek2010.org www.worldofhealthit.org


Noot voor de redactie (

Maussen PR