Politie Twente

Persberichten Politie Twente 25 maart 2010

Marije Versteeg / Jan Camphuis : 053-4555588

Hennepplantage aangetroffen

Enschede

Naar aanleiding van een onderzoek werd op dinsdag 23 maart omstreeks 15.30 uur een inwerking zijnde hennepkwekerij aan de Julianastraat in Enschede aangetroffen.

In een woning werden in totaal 541 hennepplanten en de benodigde apparatuur in beslag genomen. De stroom bleek illegaal te worden afgetapt. In opdracht van de Officier van Justitie werden de planten en apparatuur vernietigd.

Woensdag 24 maart kon de eigenaar van de hennepkwekerij, een 28-jarige Almeloër, worden aangehouden. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt

De politie heeft het onderzoek naar deze hennepkwekerij uitgevoerd naar aanleiding van een anonieme tip die bij de politie binnenkwam via Meld Misdaad Anoniem. Mocht u ook het vermoeden hebben dat er bij u in de buurt een hennepkwekerij zit, kan dit anoniem worden gemeld via het gratis telefoonnummer van Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000. Meer informatie kunt u vinden op www.meldmisdaadanoniem.nl. (2010025290)

Man krijgt rode kaart, mag twee jaar lang geen bezoek brengen bij 400 winkels Enschede
Een 41-jarige man uit Enschede heeft een rode kaart ontvangen en mag twee jaar lang geen bezoek brengen aan alle 400 aangesloten winkeliers in Enschede.

Woensdag 24 maart zag de oplettende bedrijfsleider van een winkel aan het H.J. van Heekplein in Enschede een man diverse goederen meenemen zonder deze te betalen. De man werd aangehouden door de bedrijfsleider, waarna hij kon worden overgedragen aan de politie.

De 41-jarige man heeft in het kader van het collectief winkelverbod een rode kaart uitgereikt gekregen. De man mag bij alle aangesloten winkeliers in Enschede voor de duur van twee jaar geen bezoek brengen. (2010026049)

Automobilist rijdt door na aanrijding

Enschede

Woensdag 24 maart vond omstreeks 15.45 uur een aanrijding plaats op de kruising Kuipersdijk / Spelbergsweg in Enschede. Het ging om een aanrijding tussen een 19-jarige fietster uit Enschede en een 21-jarige automobilist uit Enschede. Een politieagent in burger had de aanrijding zien gebeuren en kwam bij de beide partijen staan om te bemiddelen. Hierop werd de 21-jarige automobilist en zijn passagier agressief en onbeschoft tegen de politieagent. De automobilist ging er, zonder zijn identiteit kenbaar te maken, vandoor. Omdat de agent het kenteken van de auto genoteerd had, kon enige tijd later de bestuurder worden aangehouden. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt. (2010026121)

Huisverbod uitgereikt

Hengelo

Een 19-jarige vrouw uit Hengelo heeft woensdag 24 maart een huisverbod opgelegd gekregen in verband met huiselijk geweld. De vrouw wordt verdacht van mishandeling van haar 25-jarige zus. (2010026143)

Huisverbod
Het huisverbod is bedoeld om huiselijk geweld verder terug te dringen. Het huisverbod houdt in dat een pleger van huiselijk geweld in beginsel tien dagen zijn of haar woning niet meer in mag en in die periode ook geen contact mag opnemen met de partner of de kinderen. De maatregel biedt de mogelijkheid om in een noodsituatie te voorzien in een afkoelingsperiode waarbinnen de nodige hulpverlening op gang kan worden gebracht en escalatie kan worden voorkomen. Het huisverbod kan ook worden opgelegd bij kindermishandeling of een ernstig vermoeden daarvan. Het huisverbod wordt in de vorm van een beschikking uitgereikt door de burgemeester of door de politie indien zij daartoe wordt gemandateerd. De burgemeester kan afhankelijk van de situatie het huisverbod verlengen tot maximaal vier weken. Een uithuisgeplaatste die zich niet aan het huisverbod houdt, kan maximaal twee jaar gevangenisstraf krijgen of een taakstraf. De uithuisgeplaatste heeft de mogelijkheid om tegen het huisverbod in beroep te gaan bij de bestuursrechter.

Voor meer informatie over het huisverbod kijk op www.huisverbod.nl

Fietster gewond bij aanrijding

Hengelo

Woensdag 24 maart vond omstreeks 16.00 uur op de H.C. Pootstraat in Hengelo een aanrijding plaats tussen een fietser en een automobiliste. De aanrijding vond plaats ter hoogte van een tankstation op de PC Hooftlaan / H.C. Pootstraat. Een 22-jarige automobiliste uit Hardenberg gaf geen voorrang aan een voor haar van rechts komende fietser, een 20-jarige Hengeloër. Zowel de fietser als de automobiliste zijn met onbekend letsel door een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. (2010026159)

Auto over de kop door eenzijdige aanrijding

Enschede

Woensdag 24 maart vond omstreeks 16.30 uur op de Ypelobrink in Enschede een eenzijdige aanrijding plaats, waarbij een auto over de kop is gegaan en op het dak tot stilstand kwam.

De bestuurster, een 41-jarige vrouw uit Enschede, reed over de Ypelobrink, komende vanuit de richting van het Bijvank. Net toen ze de bocht om ging, trapte ze in plaats van op de rem, het gaspedaal in. Ze verloor de macht over het stuur en reed tegen een boom. Daardoor vloog de auto over de kop en kwam deze op het dak tot stilstand. Omstanders hielpen de vrouw uit de auto. Na onderzoek door ambulancepersoneel bleek de vrouw er met wat schrammen vanaf te zijn gekomen. (2010026120)

Man gewond bij aanrijding

Enschede

Woensdagavond 24 maart vond omstreeks 22.30 uur een aanrijding plaats op de Oldenzaalsestraat in Enschede. Een 33-jarige voetganger uit Enschede liep op het fietspad vanuit Lonneker richting Oldenzaal. Vanuit tegenovergestelde richting kwam een 51-jarige Enschedese scooterbestuurder. Beiden zagen elkaar niet, waardoor een aanrijding niet kon worden voorkomen. De scooterbestuurder moest met onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis worden gebracht. (2010026213)

Getuigenoproep i.v.m. berovingen

Enschede

Zondag de 21e maart jl. werd onderstaand cursief afgedrukt persbericht verzonden met betrekking tot een straatroof. Naderhand werd duidelijk dat even daarvoor eenzelfde voorval zich had afgespeeld op het HJ van Heekplein ter hoogte van het Mooienhof in Enschede, een kleine 500 meter verwijderd van het latere voorval aan de Hogelandsingel. Dit slachtoffer, een 26-jarige Enschedeer, werd ook zijn telefoon afhandig gemaakt. Hij werd belaagd door een groepje van 5 tot 6 jongens van vermoedelijk Turkse afkomst. Het wordt nu niet uitgesloten dat de dader van de diefstal van even later aan de Hogelandsingel, ook bij deze groep heeft gehoord.

De politie is nu op zoek naar getuigen die mogelijk iets meer hebben gezien. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie Twente, team Enschede via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000 (2010024851)

Telefoon buitgemaakt bij gewapende straatroof Enschede
Een 19-jarige Enschedeër werd op 21 maart rond 05.10 uur op de Hogelandsingel beroofd van zijn telefoon.

De 19-jarige liep vanuit de binnenstad terug naar zijn woning. Op de Boulevard 1945 werd hij plotseling vergezeld door een hem onbekende man. Toen het tweetal aangekomen was op de kruising Hogelandsingel - Gronausestraat drukte de onbekende man een op een vuurwapen gelijkend voorwerp tegen het hoofd van de Enschedeër en eiste de mobiele telefoon op. Onder deze bedreiging gaf de Enschedeër zijn mobiele telefoon af. De onbekende man bedreigde de Enschedeër vervolgens met een mes en waarschuwde om hem niet te volgen. Hierna ging de onbekende er vandoor in de richting van de Heutinkstraat.

De onbekende man is volgens het slachtoffer van allochtone afkomst, mogelijk Turkse, man van ongeveer 25 jaar, ongeveer 1.75 meter lang, kort donker haar, klein baardje. Hij droeg een donkerkleurige spijkerbroek en een zwarte trui met capuchon. (2010024872)

---- --