Ingezonden persbericht


Radio 1 stijgt naar recordhoogte
Luistertijdaandeel van 7,5% is hoogste meting in drie jaar

Radio 1 boekt succes met hoge luistercijfers. De zender groeit ten opzichte van vorig jaar in de periode januari/februari met 0,4% en ten opzichte van de meting december 2009/januari 2010 met maar liefst 0,8%. De hoge score is met uitzondering van de Sportzomer metingen het hoogste luistertijdaandeel van de afgelopen drie jaar. Wekelijks trekt de publieke nieuws- en sportzender 2,7 miljoen luisteraars.

Naast het toegenomen bereik is ook de luistertijd uit de januari/februari 2010 meting hoger dan ooit eerder gemeten in deze winterperiode. Radio 1 weet de luisteraar steeds langer vast te houden met een luistertijd van 2 uur en 25 minuten per dag. Zendermanager Laurens Borst licht de stijging toe: 'Ik ben erg blij met deze cijfers. Ze laten weer eens zien dat de luisteraar de weg naar Radio 1 weet te vinden als er belangrijke nieuwsgebeurtenissen zijn, zoals de val van het kabinet, de Olympische Spelen en de Gemeenteraadsverkiezingen'. De grootste stijger uit de dagprogrammering is het Radio 1 Ochtendjournaal dat sinds de zomer een vast presentatieduo heeft met Marcel Oosten en Lara Rense. Het Radio1 Journaal is het best beluisterde ontbijtprogramma van de Publieke Omroep en bereikt wekelijks 1,6 miljoen Nederlanders van 10 jaar en ouder.

De bovenstaande cijfers komen naar voren uit de vandaag gepubliceerde CLO (continu luisteronderzoek) cijfers verzorgd door Intomart in opdracht van het RAB (Radio Advies Bureau).