Ingezonden persbericht


Haarlem, 25-03-2010

Applicaties grootste struikelblok bij Windows 7 migraties

Beheerders hebben bij een overstap naar Windows 7 het meeste moeite met het overzetten van hun applicaties. Dit blijkt uit onderzoek van de redactie van Techworld, die zeer uitgebreid heeft gesproken met tien systeembeheerders over Windows 7 migratie projecten. De resultaten van het onderzoek worden gepresenteerd tijdens het Techworld Windows 7 Migratie Seminar op 31 maart.

Veel bedrijven werken met kritieke, veelal speciaal voor hen gemaakte, applicaties die altijd beschikbaar moeten zijn; ook als er wordt overgestapt op een nieuw besturingssysteem. Een aantal bedrijven greep de migratie aan om de verschillende applicaties eens goed onder de loep te nemen en te onderzoeken of ze allemaal nog nodig waren. Zo stelde BDO zelfs een aparte projectleider aan voor het onderzoeken van de applicaties, waarna het aantal ondersteunde applicaties drastisch omlaag bleek te kunnen worden gebracht. Alle beheerders van de onderzochte bedrijven benadrukken dat de migratie van applicaties een kritiek traject is. Ook blijkt uit het onderzoek dat er geen enkel probleem is wanneer uitsluitend standaard Microsoft applicaties worden gebruikt.

Op de problemen met applicaties na, gaven de geïnterviewde beheerders aan dat de migraties naar Windows 7 vaak soepeler verliepen dan verwacht. Als de voorbereiding eenmaal achter de rug is, dan is de uitrol geen probleem meer. Gebruikers hadden weinig tot geen opleiding nodig en bleken erg tevreden over het nieuwe besturingssysteem.

Over Techworld:
Techworld.nl voorziet systeembeheerders in Nederland van praktische en relevante informatie die hen in staat stelt hun werk beter te doen. Met een bereik van zo'n 50.000 unieke bezoekers per maand, is Techworld de grootste website in zijn segment. Techworld wordt uitgegeven door IDG Nederland.

Over het Techworld Windows 7 Migratie Seminar:
Het Windows 7 Migratie Seminar vindt plaats op woensdag 31 maart in het Congrescentrum in Amstelveen. Tijdens het seminar ontvangen bezoekers praktische tips over migraties naar Windows 7 aan de hand van de praktijkervaringen van Platani, Sogeti en Pelu. Kevin Reeuwijk, Senior Principal Technical Consultant bij Getronics Consulting en architect van de overheidsdesktop GOUD, verzorgt een keynote presentatie. Deelnemers ontvangen tevens een exemplaar van het boek: Professioneel migreren naar Windows 7 door Sander van der Meijs, redactiechef van Techworld.