Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

HOLLAND INTERNATIONAL WINT VAN SAWADEE


* Zuid-Afrikaanse township voetbalteams nemen het tegen elkaar op

Rijswijk, 25 maart 2010 - Touroperator Holland International en avontuurlijke reizenspecialist Sawadee, beide onderdeel van TUI Travel PLC, hebben het in twee voetbalwedstrijden tegen elkaar opgenomen. De twee organisaties sponsoren beiden een township jeugdvoetbalteam in Zuid-Afrika. In de kleuren van de twee zusterbedrijven, gingen de voetbalteams de strijd met elkaar aan, waaruit Holland International als winnaar naar voren kwam.

Op 6 maart vond de eerste van de twee wedstrijden plaats tussen de Lucky Stars, het team van Holland International, en FC Ludidi, het team van Sawadee. De Lucky Stars ontvingen FC Ludidi thuis in Gugulethu en behaalde een klinkende overwinning met 5-1. De return match op 12 maart in Phillipi, de thuisbasis van FC Ludidi werd gewonnen door het team van Sawadee met 3-2, maar gezien de eerste uitslag, ging Holland International er met de beker vandoor.

Voetbal is overleven
Via het project BAFANAKIDS (www.bafanakids.org) ondersteunt Holland International de Zuid-Afrikaanse voetbalsterren van de toekomst met materiaal. Het jeugdvoetbalteam 'Luck Stars under 11' speelt met de bekende 'smile' op het shirt, zodat zij wedstrijden kunnen spelen met goed en degelijk materiaal. Ook zusterbedrijf Sawadee heeft een team onder haar hoede genomen; FC Ludidi speelt in wit-blauwe tenues en is blij met de steun van het bedrijf. In de sloppenwijken (townships) wordt voetbal niet gezien als 'gewoon een sport' maar als een hulpmiddel om te overleven. Op het voetbalveld worden de problemen van alledag even vergeten en wordt een basis gelegd voor de toekomst.

WK inspireert
Zuid-Afrika is in 2010 de eerste Afrikaanse gastheer van het WK voetbal. Juist waar de meest trouwe liefhebbers wonen, in de sloppenwijken, zijn de faciliteiten het slechtst. Veel clubs kunnen zich niet de luxe van tenues of een fatsoenlijk trainingsveld veroorloven. In samenwerking met Bafanakids brengen Holland International, Sawadee en andere bedrijven hier verandering in door een jeugdvoetbalteam te sponsoren. De coach en het elftal worden ondersteund door professionele sportorganisaties als Ajax Kaapstad. Het WK voetbal is hierbij voor zowel de teams als de sponsoren een inspiratiebron.



Ingezonden persbericht