Gemeente Apeldoorn

Marktpartijen en overheid gaan voor duurzame oplossingen

Slimmer, zuiniger, beter en efficiënter werken, samen een bijdrage leveren aan duurzaamheid. Daarover praten op woensdag 31 maart projectleiders en managers van zowel gemeenten als marktpartijen. Wethouder van Economische Zaken, Fokko Spoelstra opent om 14.30 uur het congres 'Klaar voor de toekomst. Een duurzame bouwwereld in 2015.' in het Apeldoornse stadhuis.

Het congres wordt georganiseerd door Stadswerk regio Gelderland/Utrecht, Bouwend Nederland regio Oost en de Regieraad Bouw Oost Nederland in samenwerking met de gemeente Apeldoorn. Het doel van het congres is het stimuleren van de samenwerking tussen overheid en markt. Aan de orde komen vernieuwingen en trends in de burgerlijke- en utiliteitsbouw en in de grond- weg- en watersector: 'hoe komen we tot duurzame oplossingen en scheppen we ruimte voor deze ontwikkeling'. Het vernieuwingsproces kan alleen door gezamenlijke inzet van de bouwwereld en gemeenten tot stand komen.

Willem Vermeend, oud Tweede Kamerlid voor de Partij van de Arbeid, tegenwoordig hoogleraar en ondernemer en Willem Verbaan, econometrist en macro-econoom, geven in een duo presentatie inzicht in recente ontwikkelingen. Zij bespreken de trends, die van invloed zijn op de bouw en de recente ontwikkelingen op dit terrein. Zij vertellen hoe samenwerking tussen overheid en bedrijfsleven daarin een rol kan spelen.

Vervolgens wordt in praktijkgerichte workshops, onder andere Duurzaamheid in Apeldoorn, verder gediscussieerd aan de hand van voorbeelden uit de praktijk. Tijdens de workshops vertellen deskundigen uit overheid en bedrijfsleven over hun ervaringen en gaan zij in op de kansen en bedreigingen vanuit overheid- en marktperspectief. De deelnemers aan een workshop krijgen de gelegenheid te discussiëren over dilemma's, oplossingen en voorkeuren. Het doel is de winst van samenwerking tussen markt en overheid helder te krijgen.

Einde persbericht