Vrienden heb je voor je gezondheid


AMSTERDAM, 20100325 -- Je kunt natuurlijk naar de huisarts gaan, pillen slikken, of een zelfhulp-boek raadplegen om gezond te blijven, maar met vrienden ben je veel beter af. Uit een groot opgezet Australisch onderzoek blijkt dat je langer zult leven met vrienden en sociale netwerken om je heen. Het sterftecijfer onder de oudere deelnemers met veel vrienden was 22 procent lager dan bij de rest volgens het langdurige onderzoek. Uit een ander onderzoek uit 2008 blijkt dat ook je geestelijke gezondheid er wel bij vaart als je vrienden hebt of participeert in sociale netwerken.

Lang werd gedacht dat familierelaties en het huwelijk belangrijker waren voor de gezondheid van mensen. Maar zegt een Amerikaanse onderzoekster in de The New York Times: "Vriendschap heeft meer impact op ons geestelijk welbevinden dan familierelaties."

In Nederland zijn tal van vriendenclubs die dit kunnen bevestigen. Op de site van Ugo4it is door een van de leden op dit fenomeen gewezen in zijn testimonial. Andere leden benadrukken waarom deze club voor hen belangrijk is. Het is helaas niet iedereen gegeven zelf een hele vriendenkring om zich heen op te bouwen en daarom zijn er vriendenclubs als Ugo4it. Veel leden hebben natuurlijk ook een eigen vriendenkring en een druk sociaal leven, maar gebruiken een vriendenclub voor de leuke uitjes in groepsverband en de aanvulling van hun eigen vriendennetwerk.

Wil je meer weten over de ervaringen van mensen die bij een vriendenclub zijn aangesloten? Kijk dan even op de "Ervaringen" pagina van www.ugo4it.nl en ga ook aan je gezondheid werken.





ingezonden persbericht