Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer

Ministerie van VROM

Cutuur als confrontatie

15-03-2010

De stichting Erfgoed Nederland en het Stimuleringsfonds voor Architectuur houden op donderdagmiddag 25 maart een minisymposium over crisis en erfgoed.

Op het minisymposium komt 25 maart een brede scope van culturele projecten aan bod. Zij kunnen als voorbeelden dienen voor de nieuwe ruimtelijke, culturele agenda na Belvedere.

Het Belvedereprogramma is in een periode van grote economische bloei uitgevoerd. Het was een reactie op de stadsuitbreidingen die op grote schaal gerealiseerd werden. Nu liggen de investeringen in de bouw grotendeels stil. Betekent dit automatisch meer kansen voor hergebruik? Kunnen culturele ambities overeind blijven in tijden van krimp en rijksbezuinigingen?

Op het minisymposium wordt ingegaan op vragen als: kan de Nederlandse geschiedenis inzet zijn voor het bevorderen van culturele diversiteit? Wat is de betekenis van erfgoed in een brede sociale en fysieke context? Hoe kunnen op cultuur(historie) gerichte participatieprojecten vertaald worden naar de ruimtelijke praktijk?

Programma
Het programma duurt van 12.00 tot 17.00 uur.

Locatie
Smart Project Space
Arie Biemondstraat 105/111 te Amsterdam

Aanmelden
Aanmelden tot 23 maart via http://www.erfgoednederland.nl/evenementen Deelname is gratis.

Meer informatie
http://www.erfgoednederland.nl