Ingezonden persbericht

Persbericht

SPSound presenteert
This Month's Special: Intermission

Alexei Borisov + Olga Nosova | Synchronator

Vrijdag 26 maart | aanvang 21:30 | toegang ¤9,00
Locatie: SMART Project Space, Arie Biemondstraat 111, Amsterdam
Reserveren: reservations@smartprojectspace.net

This month, Intermission brings you three distinct acts. Though sounding worlds apart, each make new, experimental music using nostalgic, analogue means.

Alexei Borisov is een Russische pionier op het gebied van Electronics en alo vanaf de vroege jaren 80 aan talloze muziekprojecten deelnam. Al weer een tijdje werkt hij samen met drummer Olga Nosova. Recent hebben ze hun eerste album uitgebracht: Istanbul Kebab. Met stem, drums, effecten, electronics en een vintage Roland 303 ontstaat tijdens hun optredens een schizofrene mix die heen en weer slingert tussen funky en energieke beats en slome, abstracte synths met gesproken woord.

Synchronator is een audiovisueel project van Bas van Koolwijk en Gert-Jan Prins. Met electonica die de kunstenaars zelf ontwikkeld hebben (de zgn. Synchronator - www.synchronator.com) wordt muziek real-time vertaald in gekleurde lijnen en vlekken. Het project is een vervolg op media-experimenten op het gebied van beeld en geluid uit de vroege dagen van de Videokunst. Hun optredens zijn een combinatie van overweldigende, analoge geluiden die samengaan met beeld.

Intermission:
Muziekprogramma dat uitdaagt tot een andere blik op de hedendaagse muziek en haar relaties met andere media.
Iedere laatste vrijdag van de maand.