Kinderen bakken ze weer goudbruin voor ouderen

25/02/2010 16:00

ADMIX HEALTH

Nationale Pannenkoekdag 2010: Tefal en Koopmans samen aan de slag

Kinderen bakken ze weer goudbruin voor ouderen

Veenendaal, 25 februari - Voor de vierde achtereenvolgende maal wordt op vrijdag 26 maart de nationale Pannenkoekdag gehouden. Gezien eerdere successen is er weer voor gekozen om basisscholieren in te schakelen om pannenkoeken te bakken voor ouderen in verzorgings- en verpleeghuizen. Uiteraard is het ook mogelijk de ouderen uit de omgeving uit te nodigen om pannenkoeken te komen eten op de basisschool.

Ook dit jaar is er voor de meest succesvolle school een geweldige hoofdprijs te winnen: een schoolreisje naar een attractie van eigen keuze. De deelnemende scholen krijgen als opdracht een lied, gedicht, toneelstukje o.i.d. over pannenkoekdag en ouderen te bedenken en dat tijdens het bakken en serveren van de pannenkoeken uit te voeren. Van het optreden wordt een filmpje gemaakt; een deskundige jury kiest de succesvolste uitvoering.

Feest voor jong en oud

De belangstelling van basisscholen om deel te nemen aan Pannenkoekdag groeit jaarlijks. Het begon met enkele duizenden kinderen die pannenkoeken bakten; inmiddels wordt gesproken over enkele tienduizenden basisscholieren. Dat aantal zal nog groeien, verwachten de organisatoren. In een paar jaar tijd is Pannenkoekdag uitgegroeid tot een feest voor jong en oud Voor initiatiefnemer Tefal alle reden om Pannenkoekdag te blijven organiseren, dit jaar in samenwerking met Koopmans Pannenkoeken. Pannenkoekdag wordt ondersteund door de LOC (Landelijke Organisatie Cliëntenraden), vertegenwoordiger van bewoners van verzorgings- en verpleeghuizen.

De nationale Pannenkoekdag werd door Tefal bedacht als manifestatie om jongeren en ouderen op ludieke wijze met elkaar in contact te brengen en met name kinderen kennis te laten maken met een aantal facetten van ouder-zijn en wat je dan als jongere kunt betekenen.

Pannenkoekdag-starterspakket

Alle scholen die zich aanmelden ontvangen binnenkort een Pannenkoekdag-startpakket bestaande uit Tefal pannenkoekpannen, Koopmans pannenkoekenmix, servetten en speciale tafelkleden.

Alle bijzonderheden rond Pannenkoekdag zijn te lezen op een website vol met lekkere recepten, leuke weetjes en informatie over de stand van zaken (www.pannenkoekdag.nl) .

Tefal in elk huishouden

Tefal is in ruim 40 jaar uitgegroeid tot een onverwoestbaar merk. Tefal heeft tientallen slimme producten bedacht zoals de Thermo-Spot in bijvoorbeeld de pannenkoekpannen. En Tefal is uitvinder van de waterkoker en de stoomgenerator. In vrijwel alle huishoudens is wel iets te vinden met als afzender Tefal.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.pannenkoekdag.nl