Persuitnodiging: Koningin Beatrix opent VVV jubileumjaar op 26 maart

09/03/2010 12:00

VVV Nederland

Officiële opening 'VVV 125 jaar' door Koningin Beatrix op 26 maart 2010 in Valkenburg aan de Geul met medewerking van André Rieu.

Dit jaar bestaat de VVV, de toeristische wegwijzer, promotieorganisatie en belangenbehartiger voor het binnenlandse toerisme, 125 jaar. De officiële opening van het VVV jubileumjaar vindt op vrijdag 26 maart 2010 plaats in Valkenburg aan de Geul. In 1885 werd hier de eerste VVV in Nederland, en voor zover bekend ook in Europa, opgericht. Sindsdien groeide de VVV uit tot een landelijk netwerk van zelfstandige VVV's/bureaus voor toerisme voor de marketing en promotie van stad of streek. Jaarlijks verwelkomen de 440 VVV-vestigingen ongeveer 16 miljoen bezoekers en brengen meer dan 55 miljoen mensen een bezoekje aan een VVV-website.

VVV Nederland, de overkoepelende organisatie van de Nederlandse VVV's, en Stichting VVV Zuid-Limburg, de eerste VVV van Nederland, nodigen u uit om aanwezig te zijn op de Kasteelruïne van Valkenburg waar Hare Majesteit Koningin Beatrix de officiële openingshandeling voor het jubileumjaar zal verrichten. Daarna bent u van harte welkom in de Gemeentegrot voor het vervolg van het programma.

Programma op 26 maart:

13.30 - 14.30 uur Ontvangst en registratie bij de persregistratiebalie op het Grendelplein in Valkenburg. Registratie vindt plaats voor de ingang van de Kasteelruïne op het Grendelplein

15.00 uur Aankomst van Hare Majesteit Koningin Beatrix gevolgd door de officiële opening door Koningin Beatrix van VVV 125 jaar op de Kasteelruïne, inclusief de opening van het kunstproject 'Transformatie van de Kasteelruïne in Moderne Kunst'. Deze bijzondere kunstwerken vormen het Jubileumsymbool van de VVV.


- Fotomoment op de Kasteelruïne -

15.20 uur Vervolgprogramma in de Gemeentegrot van Valkenburg in aanwezigheid van Hare Majesteit Koningin Beatrix:


- Korte toespraken door Kees van Wijk, algemeen directeur VVV Nederland en Anya Niewierra, algemeen directeur Stichting VVV Zuid-Limburg.


- Aanbieding VVV Jubileumpostzegel door TNT Post.


- Filmimpressie over VVV 125 jaar.


- Bijzonder muzikaal intermezzo door André Rieu.

16.30 - 18.30 uur Feestelijke jubileumborrel met Limburgse streekgerechten.




http://www.vvv.nl