Gemeente Valkenburg aan de Geul

Koningin bezoekt Valkenburg

Kasteelruine Valkenburg Op vrijdag 26 maart 2010 opent Koningin Beatrix op de Kasteelruïne in Valkenburg het 125-jarig jubileum van de VVV in Nederland. Met de officiële start van het jubileumjaar wordt ook de jubileumexpositie âTransformatie Kasteelruïne met Moderne Kunstâ van de Academie voor Beeldende Kunsten in Maastricht geopend. De Limburgse band Reïncarnatus ondersteunt dit startmoment muzikaal en ook het Koninklijk Walramâs Genootschap van Valkenburg brengt een muziekstuk ten gehore bij aankomst van de Koningin op het Grendelplein.

Â

(Live) TV-uitzendingen 26 maart
De opening van 125 jaar VVV in Nederland, inclusief het optreden van Reïncarnatus op de Kasteelruïne en van André Rieu in de Gemeentegrot, wordt tussen 14.30 en 17.00 live uitgezonden door L1. De NOS maakt ook een reportage die âs avonds tussen 19.00 en 20.00 uur wordt uitgezonden op Nederland 2. Bij redelijk weer wordt op het Grendelplein een groot scherm wordt geïnstalleerd, zodat alle belangstellenden de opening in Valkenburg zelf van dichtbij kunnen meemaken.

Â

Openingshandeling
De openingshandeling wordt een kleurrijke act met ballet en ballonnen. De activiteiten worden geconcentreerd rondom de zes jubileumkunstwerken die verspreid op het Ruïneterrein staan. De 90 VVV organisaties in Nederland worden hierbij symbolisch betrokken.

Â

Meer weten? Kijk dan op op de website van VVV Zuid-Limburg.