Stadsdeel Amsterdam-Noord

Sportgala 2010

22 maart 2010

Huldiging sporters en vrijwilligers 2009

Feestelijke huldiging sporters

Stadsdeel Amsterdam-Noord huldigt tijdens het sportgala op vrijdag 26 maart de sporters van het jaar 2009. Portefeuillehouder Sport, Chris de Wild Propitius, reikt de prijzen uit aan de winnaars.

Het sportgala is een jaarlijks terugkerend feest, in het leven geroepen om de samenwerking tussen het stadsdeel en de Noordse sportverenigingen te versterken. Ieder jaar geven sportverenigingen de namen door van hun eigen topsporters. Een jury, nomineren uit deze namen drie sporters per categorie. De sporters strijden voor een titel in de volgende categorieën:


- Sportman van het jaar

- Sportvrouw van het jaar

- Vrijwilliger van het jaar

- Talent van het jaar

- Sportploeg van het jaar

- En dit jaar een eervolle vermelding voor topsporters in Noord

Het behalen van een kampioenschap is geen vereiste, de sporters onderscheiden zich o.a. door aansprekende sportresultaten, fairplay, inzet, motivatie en collegialiteit in hun tak van sport. Aan leeftijd is ook geen grens gesteld. Het leeftijdsverschil tussen de genomineerden is dan ook groot: de jongste deelnemer is 9 jaar terwijl de oudste 70 jaar is.

Het sportgala vindt plaats in de raadzaal van het stadsdeelhuis van 19.30 uur tot 23.00 uur (Buikslotermeerplein 2000) en is toegankelijk voor genodigden. Na de feestelijke huldiging van de winnaars is er voor alle gasten een sportief entertainmentprogramma met o.a. Tumbling, darten met Koos Stompé, showdance, streetsoccer en basketball.

Het Sportgala is alleen voor genodigden.