Gemeente Helmond


Helmondse Voorjaarskermis

Van 26 maart tot en met 1 april kun je weer je zenuwen (en je maag) testen, want dan staat Helmond in het teken van de Voorjaarskermis.

Tientallen prachtige attracties zorgen ervoor dat jong en oud zich op een betaalbare manier amuseren. De kermis wordt opgesteld op de Markt, het Ameideplein en de Noord Koninginnewal tot aan de kruising met de Molenstraat.

Betaalbaar

De Helmondse kermis is volksvermaak voor gezinnen, opa's en oma's met kinderen of om lekker in je eentje te bezoeken. De Voorjaarskermis zou de Voorjaarskermis niet zijn zonder een aantal verrassende attracties. En betaalbaar. Eén euro voor alle kinderzaken, 2 euro voor de andere attracties, met uitzondering van de Booster Max en spookhuis Spuk. Naast supersnelle high tech attracties kunnen bezoekers hun nostalgische kermisgevoelens ophalen. Wie wil er geen fraaie knuffel winnen in de schiettent of halsbrekende toeren uithalen voor zijn vrienden in de botsautootjes. De carrousel ontbreekt natuurlijk niet. Ook voor kleinere kinderen is er weer volop topvermaak te vinden.

Opening

De kermis is weer in de stad vanaf vrijdag 26 maart 17.00 uur. Vanaf 17.00 uur is de 'KB de Kermisbeer' aanwezig. Deze Mascotte van de Nederlandse kermis loopt vrijdag de hele avond rond en kinderen kunnen met hem op de foto. Om 18.00 uur wordt de kermis officieel geopend door wethouder Kees Bethlehem in de Kiosk op de Markt. Na de opening kan er 20 minuten lang gratis gebruik worden gemaakt van de kinder- en vermaakzaken.

Fototentoonstelling kermisattracties

Tijdens de kermisperiode is er op het Speelhuisplein een fototentoonstelling over de rijke Helmondse kermisgeschiedenis. Deze expositie wordt vrijdag 26 maart om 18.15 officieel geopend door wethouder Bethlehem.