CDA

Europa Conferentie 26 maart 2010 te Utrecht
dinsdag 23 maart 2010

Geachte Heer/Mevrouw,

Bij deze nodig ik u van harte uit op 26 maart deel te nemen aan de Europa conferentie georganiseerd door de CDA Delegatie in het Europees Parlement. Het thema van de conferentie is "het Europa van de burger". Hiervoor hebben wij een programma samengesteld dat u hieronder aantreft. Voor ons eerste congres heeft de Minister President Balkenende toegezegd om de middag af te sluiten.

Nu met de inwerkingtreding van het verdrag van Lissabon per 01 december 2009 het âEuropa van de Institutiesâ vooralsnog is afgesloten vinden wij dat er meer aandacht en nadruk mag komen voor de Europese burger. Bestaat er zoiets als een Europese burger en is dat een voorwaarde voor meer draagvlak voor Europa?

De Europese verkiezingen hebben bewezen dat het moeilijk is de verworvenheden van Europese samenwerking over te brengen op de burger. Nog moeilijker is het om terechte kritieken een constructief vervolg te geven.

Het CDA is vanouds een pro Europese partij maar wij zijn niet ongevoelig voor de (toenemende?) Euroscepsis en het zogenaamde Eurorealisme in onze samenleving. Waarbij het overigens heel goed mogelijk is dat Euroscepsis niet zo zeer te wijten is aan de Unie maar veeleer een uiting is van antiglobaliseringâs en anonimiseringâs gevoelens in onze samenleving.

Hoe gaan wij als verantwoordelijke en vooruitkijkende partij in de toekomst de beeldvorming van burgers over Europa dusdanig verbeteren dat het vertrouwen herwonnen wordt om Nederland met Europa door de 21ste eeuw te leiden?

Wij horen graag voor 10 maart as. of u bij deze conferentie aanwezig zult zijn. Gelieve bij uw aanmelding uw post adres te vermelden zodat wij u de bevestiging kunnen sturen.

U kunt u aanmelden door een email te sturen naar Marianne IJzerman: m.ijzerman@tweedekamer.nl

Wij verheugen ons om u te mogen ontvangen op 26 maart,

Wim van de Camp
CDA Delegatieleider

Â

CDA Europa Conferentie

vrijdag 26 maart 2010

Â

Â

"Het Europa van de Burger"

Plaats: Provinciehuis Utrecht, Staten Zaal

Â

Â

Â

13.30 uur : Ontvangst met koffie en cake

13.45 uur : Welkomstwoord R.C. Robbertsen, Commissaris van de Koningin

14.00 uur : Opening door dagvoorzitter Wim van de Camp

14.10 uur : Prof. Dr. Paul Frissen (Univ.Tilburg), "Europees burgerschap"

14.40 uur : Ria Oomen Ruijten (Lid Europees Parlement)

15.00 uur : Luc van de Brande.
(Oud-Minister-president van Vlaanderen) Â

15.30 uur : Theepauze

16.00 uur : Discussie en verdieping

17.15 uur : Afsluiting J.P. Balkenende, Minister-President

17.45- 19.00 uur : Europa-borrel