Saxion Hogescholen
BR>

wo 24 maart 2010

Eerste geslaagden Euregionale master bij Saxion

Op vrijdag 26 maart ontvangen de eerste studenten van de Master International Supply Chain Management bij Saxion in Enschede hun diploma.

De logistieke masteropleiding is gestart in 2007 en wordt door drie instellingen gemeenschappelijk aangeboden: Saxion Enschede, Fachhochschule Münster en Fachhochschule Osnabrück. Onder de naam EMOTIS (Enschede-Münster-Osnabrück Technologie- , Innovatie- en Studiecentrum) werken de drie al enkele jaren samen. Zij willen de samenwerking in de toekomst verder versterken, waarbij de Euregio uitdrukkelijk betrokken zal blijven. Het was de Euregio die de ontwikkeling van de binationale master vanaf de start heeft ondersteund.

Uniek aan de Duits-Nederlandse masteropleiding is dat deze zowel door de Duitse (ZEvA) als Nederlandse overheid (NVAO) is geaccrediteerd. De opleiding voldoet daarmee aan zowel de Duitse als Nederlandse eisen. De opleiding duurt 2 jaar en de voertalen zijn Engels en Duits. De master biedt logistieke managers de mogelijkheid zich verder te kwalificeren op logistiek gebied en op de optimale aansturing van bedrijfsprocessen.

De diploma-uitreiking wordt voorafgegaan door een tweetal presentaties. Saxion lector Paul Bijleveld benadrukt de mogelijke effecten van de opleiding op de regionale ontwikkelingen, directeur Freerk Faber van het WTC Twente wijst op het belang van de opleiding voor de internationale betrekkingen.


------------------------------------------ EINDE PERSBERICHT
------------------------------------------

Meer informatie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Bartho Leferink, opleidingscoördinator van MISCM, Academie Bedrijfskunde & Ondernemen van Saxion, tel. 053 - 487 11 96.

____________________ Zoek