Gemeente Lansingerland

Werkzaamheden N 209 uitgesteld
Wegwerkzaamheden

De provincie Zuid Holland heeft in overleg met de gemeente Lansingerland besloten om de werkzaamheden aan de twee kruispunten op de N 209 uit te stellen.

Het gaat om werkzaamheden aan de kruising van de N 209 met De Kulck in Bergschenhoek en de kruising met de Hoekeindseweg/Overbuurtseweg in Bleiswijk. De weekendafsluiting van de N 209, tussen de Boterdorpseweg en de Hoekeindseweg vanaf vrijdag 26 maart komt hiermee te vervallen. De afsluiting van de kruising N 209/ De Kulck van vrijdag 26 maart tot en met maandag 14 juni komt ook te vervallen.
Â
Hiertoe is besloten om de lopende werkzaamheden beter af te stemmen en omdat er meer voorbereidingstijd nodig is. Een nieuwe startdatum van de werkzaamheden is nog niet bekend.

Â

Werkzaamheden

Op het kruispunt met De Kulck komt voor beide richtingen op de N 209 een extra rijstrook, nieuw asfalt en nieuwe verkeerslichten.

In de omgeving van de kruising van de N 209 met de Hoekeindseweg/Overbuurtseweg wordt op een aantal punten aanpassingen gedaan:

* De middenberm op de Hoekeindseweg wordt verbreed zodat het fietsverkeer bij de Hoekeindseweg op de middenberm kan stoppen en niet in één keer hoeft over te steken.

* De Overbuurtseweg wordt vanaf de Hoekeindseweg tot aan de Anthuriumweg verbreed.

* De kruising met de Anthuriumweg wordt verhoogd zodat dit een gelijkwaardige kruising wordt. Â

De werkzaamheden worden uitgevoerd om de doorstroming van het verkeer te bevorderen en om de weg veiliger te maken.

Â

Meer informatie

Meer informatie over de werkzaamheden vindt u op www.n209.nl.