Politie Drenthe

Zoekactie naar mogelijk neergestort vliegtuigje

Odoorn, 26-03-2010 o De politie en brandweer hebben donderdagavond en een gedeelte van de nacht de omgeving rondom de Boswachter Meelkerlaan in Odoorn doorzocht.

Omstreek 21.00 uur kreeg de politie een melding dat er een harde knal was gehoord in combinatie met een geluid van een propeller. Daarna kwamen er nog een aantal meldingen binnen waarbij een harde knal was gehoord. Hierop zijn de hulpdiensten een zoekactie gestart in de omgeving van Odoorn. Er was een GRIP 1 situatie afgegeven. De brandweer en politie hebben een groot gedeelte van het gebied doorzocht waarna later een helikopter van de Korps Landelijke Politie Diensten (KLPD) met een infrarood camera het totale gebied heeft doorzocht. Er is niets aangetroffen wat zou kunnen duiden op een neergestort vliegtuigje. De zoekactie is om 01.30 uur stopgezet.

Bestemd voor de media

Wilt u in contact komen met de dienstdoende persvoorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen van maandag tot en met vrijdag van 07.30 tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag van 08.00 tot 13.00 uur.