Politie Drenthe

Vrijdag

Provincie Drenthe, 26-03-2010

Zoekactie naar mogelijk neergestort vliegtuigje

ODOORN De politie en brandweer hebben donderdagavond en een gedeelte van de nacht de omgeving rondom de Boswachter Meelkerlaan in Odoorn doorzocht. Omstreek 21.00 uur kreeg de politie een melding dat er een harde knal was gehoord in combinatie met een geluid van een propeller. Daarna kwamen er nog een aantal meldingen binnen waarbij een harde knal was gehoord. Hierop zijn de hulpdiensten een zoekactie gestart in de omgeving van Odoorn. Er was een GRIP 1 situatie afgegeven. De brandweer en politie hebben een groot gedeelte van het gebied doorzocht waarna later een helikopter van de Korps Landelijke Politie Diensten (KLPD) met een infrarood camera het totale gebied heeft doorzocht. Er is niets aangetroffen wat zou kunnen duiden op een neergestort vliegtuigje. De zoekactie is om 01.30 uur stopgezet.

Verkeerscontrole A37

KLAZIENAVEEN De politie heeft samen met de Douane, KMar en Belastingdienst. donderdagmiddag een verkeerscontrole gehouden op de A37. Het verkeer werd van de A37 geleid naar de parkeerplaatsen Oosterveen en Compas waar zij gecontroleerd werden. De politie heeft 22 bestuurders bekeurd voor verschillende overtredingen. De Belastingdienst heeft enkele controles uitgevoerd en de Douane heeft een bestuurder bekeurd voor het rijden op rode diesel.

Politie onderzoekt winkelinbraak

EMMEN Donderdagavond is er ingebroken bij een winkel aan het Valkenveld. Omstreeks middernacht kreeg de politie de melding dat er een ruit zou zijn ingegooid bij de winkel. Ter plaatse bleek dat er was ingebroken en een grote hoeveelheid rookwaren was weggenomen. De politie onderzoekt de zaak.

Aanhouding autodiefstal

EMMEN De politie heeft donderdagavond een 33-jarige man uit Emmen aangehouden. De politie kreeg eerder die avond de melding dat deze man was gesignaleerd in het Meerveld in een voertuig, welke eerder deze week was ontvreemd in Nieuw Dordrecht. Toen agenten ter plaatse kwamen ging de verdachte er in de auto vandoor. Hij kon in De Balingerbrink tot stilstand worden gebracht. De man is aangehouden, meegenomen naar het bureau en ingesloten. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Twee vrouwen aangehouden voor openlijke geweldpleging

ASSEN De politie kreeg donderdagmiddag de melding dat een 38-jarige vrouw uit Assen mishandeld was aan de Groenkampen. Twee vrouwen uit Assen van 39 en 19 jaar zijn aangehouden voor openlijke geweldpleging. Zij worden er van verdacht de 38-jarige vrouw op straat te hebben geslagen. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Eenzijdig verkeersongeval

AA EN HUNZE Donderdagmorgen raakte een 39-jarige vrouw uit Stadskanaal op de Van Veelenweg van de weg. De vrouw reed in de richting van Gasselte en wilde een vrachtauto inhalen. Waarschijnlijk draaide zij na het inhalen te fors weer terug naar de rechterrijbaan. Daardoor raakte de auto in de slip en kwam zij op de kop in de sloot aan de rechterkant van de weg tot stilstand. De vrouw is ter controle naar het Refaja Ziekenhuis gebracht.

Controle door politie

HOOGEVEEN De politie heeft op donderdag in de gemeente Hoogeveen een verkeerscontrole gehouden. Verschillende vertuigen en bestuurders werden gecontroleerd. Een aantal bestuurders zijn bekeurd voor:


- 1 keer rijden op minibike waar niet toegestaan is


- 1 keer rijden in onverzekerde auto


- 2 keer niet handsfree telefoneren


- 1 keer niet stoppen voor rood stoplicht


- 1 keer snelheidsovertreding van 30 km/uur te hard

Bestemd voor de media

Wilt u in contact komen met de dienstdoende persvoorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen van maandag tot en met vrijdag van 07.30 tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag van 08.00 tot 13.00 uur.