66 huisdieren weggehaald uit woning in Vaassen

26/03 /2010 10:29

Dierenbescherming

Gezamenlijk persbericht

Landelijke Inspectie Dierenbescherming en politie Noord- en Oost-Gelderland

66 huisdieren weggehaald uit woning in Vaassen

De Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) en de politie Noord- en Oost-Gelderland hebben gisteren, donderdag 25 maart jl., 66 huisdieren weggehaald uit een woning in Vaassen (gemeente Epe) omdat de huisvesting van de dieren onverantwoord was. Tevens is een van de eigenaren, een 42-jarige man, aangehouden voor het onthouden van de nodige zorg aan de dieren. De LID en politie kwamen deze zaak op het spoor na klachten uit de buurt over geluidsoverlast en stank. Het weghalen van de dieren gebeurde in opdracht van de dienst Regelingen van het ministerie van LNV.

In de bovenwoning in Vaassen troffen de LID en politie 66 huisdieren in een chaotische toestand aan. Het ging om 7 honden, 13 katten, 15 konijnen, 5 vissen, 6 waterschildpadden en 20 vogels. Vier van de 7 honden zaten met z'n vieren in één bench van iets meer dan 1.50 bij 1 meter en waren vermoedelijk nooit verder dan de huiskamer geweest. Elf van de 14 katten waren opgesloten in de badkamer. Vanwege hun onverantwoorde huisvesting en verzorging zijn de huisdieren bij de eigenaren weggehaald.

De 42-jarige man is op het politiebureau verhoord en na verhoor heengezonden. Er wordt proces-verbaal tegen de man opgemaakt.





http://www.dierenbescherming.nl

http://www.dierenbescherming.nl