Gemeente Waddinxveen


Realisatie nieuwbouw Essengaarde in Waddinxveen kan starten

De gemeente Waddinxveen en Synchroon B.V. hebben op 25 maart 2010 de overeenkomst ondertekend voor de realisatie van de nieuwbouw aan de Essengaarde. Synchroon gaat op deze locatie 16 appartementen en 9 verandawoningen bouwen en neemt ook de inrichting van de openbare ruimte binnen het plangebied onder haar hoede. Als de ruimtelijke ordeningsprocedures voorspoedig verlopen, kan de bouw naar verwachting eind 2010 starten.

Op 25 maart 2010 hebben burgemeester Cremers en directievoorzitter Bart van Breukelen van Synchroon BV de overeenkomst ondertekend voor de realisatie van de woningbouw aan de Essengaarde. Het gaat daarbij in totaal om 9 verandawoningen en 16 appartementen. De appartementen variëren in grootte: van 5 starterappartementen (circa 75 m2) tot 2 penthouses (circa 120 m2). De woningen en het appartementengebouw zijn omgeven door veel groen. Het gebied sluit aan bij de omgeving en vormt een rustpunt in de wijk.

Selectieprocedure
De ondertekening van de overkomst tussen de gemeente en Synchroon is het sluitstuk van een succesvolle selectieprocedure die de gemeente heeft doorlopen. Om een projectontwikkelaar te selecteren werd in eerste instantie een voorselectie gehouden. Dat leverde vijf kandidaten op die een planvoorstel konden indienen. Synchroon kwam na een zorgvuldige beoordeling, waarbij ook de omwonenden actief werden betrokken, als beste uit de bus.

Start bouw
De start bouw wordt mede bepaald door het verloop van de bestemmingsplanprocedure en de aanvraag voor de bouwvergunning. Als deze voorspoedig verlopen, kan de eerste paal naar verwachting eind 2010 worden geslagen.