Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap

Datum 24 maart 2010 -

Kabinetsreactie op het Groenboek `De leermobiliteit van jongeren bevorderen' / beantwoording van uw brief

Onder verwijzing naar de brief die uw vaste commissie voor Onderwijs, Cultuur en Wetenschap mijn voorganger op 2 februari jl. stuurde wil ik hierna reageren op de constatering van deze commissie dat de inbreng van uw Kamer van 1 december 2009 niet zou zijn verwerkt in de definitieve versie van de kabinetsreactie van 15 december 2009 op het Groenboek `De leermobiliteit van jongeren bevorderen'.

Wanneer ik kijk naar de kabinetsreactie zoals deze aan de Europese Commissie is gestuurd, ben ik van mening dat de antwoorden op de vragen van het CDA hierin wel degelijk terug te vinden zijn: hoofdstuk 3 van de kabinetsreactie gaat over beleid dat het kabinet voert gericht op het bevorderen van mobiliteit en het wegnemen van barrières. Ook wordt in paragraaf 1.3 expliciet verwezen naar de internationaliseringsagenda's voor beroepsonderwijs en voor hoger onderwijs en onderzoek.

De SP vroeg aandacht voor de positie van studenten met een chronische ziekte of beperking die naar het buitenland willen gaan voor studie of onderzoek. In de antwoordbrief van mijn voorganger van 15 januari jl. wees hij op lopende Europese initiatieven op dit vlak, in het bijzonder op een Europese website die medio januari, dus ná verzending van de kabinetsreactie, werd geopend. Hoewel in de kabinetsreactie niet expliciet wordt ingegaan op deze specifieke groep studenten, wil ik u verzekeren dat deze groep mijn aandacht heeft en initiatieven om de mobiliteit ervan mogelijk te maken kunnen rekenen op mijn steun.

de Staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap,

Marja van Bijsterveldt-Vliegenthart

a
na 1 van 1 Pagi