Politie Utrecht

Persberichten Heuvelrug, 10.40 uur

Utrecht, 26-03-2010

Stomdronken

VEENENDAAL Een man stapte op donderdagavond 25 maart stomdronken achter het stuur. Hij werd later aangehouden.

Rond 18.40 uur kreeg de politie de melding dat een kennelijk stomdronken automobilist op de Lijnweberstraat achter het stuur van zijn auto was gestapt en was weggereden. Meerdere politie-eenheden keken naar de auto uit en een agent zag de automobilist aan komen rijden bij zijn woning in Veenendaal. De agent zag dat hij de nodige moeite had om zijn auto te parkeren en sprak hem aan. De automobilist, een 38-jarige man uit Veenendaal, stapte uit, reageerde meteen verbaal zeer agressief en rende vervolgens de woning in. De agent verzocht daarop andere politie-eenheden ter plaatse.

De vader van de verdachte kwam naar buiten. De agenten legden hem uit dat de verdachte naar buiten moest komen of dat zij anders naar binnen zouden gaan. De vader probeerde daarop zijn zoon te overtuigen, maar die weigerde alle medewerking. De agenten gingen met toestemming van de vader de woning binnen en hielden de verdachte aan. Hij werd naar het politiebureau overgebracht.

Bij de ademanalyse in het politiebureau blies de verdachte 785 ug/l, meer dan 3,5 keer het wettelijke maximum van 220 ug/l. Tegen de Veenendaler is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd.