Politie Utrecht

Persberichten Binnensticht, 10.40 uur

Utrecht, 26-03-2010

Achtervolging na inbraak

ZEIST/BAARN Inbrekers gingen er in de nacht van donderdag 25 op vrijdag 26 maart na een inbraak vandoor, botsten tegen een boom en wisten te ontkomen.

Rond 02.30 uur kreeg de politie de melding dat er door meerdere mannen werd ingebroken bij een winkel aan de Dwarsweg in Zeist. Vervolgens werd gemeld dat de verdachten er in een zwarte auto vandoor waren gegaan. Wachtmeesters van de Koninklijke Marechaussee zagen de auto rijden en gingen erachteraan. De verdachten negeerden het stopteken en gingen er met hoge snelheid vandoor. Op de Stadhouderslaan in Baarn raakte de bestuurder de macht over het stuur kwijt en botste tegen een boom.

De inzittenden sprongen uit de auto en vluchtten te voet. Door meerdere politie-eenheden werd de omgeving afgezet. Agenten stelden met onder andere twee politiehonden, twee warmtebeeldkijkers en met een helikopter een onderzoek in de omgeving in. Daarbij werden wel spullen gevonden die kennelijk aan de verdachten toebehoorden, maar de verdachten werden niet meer aangetroffen.

Bij de winkel aan de Dwarsweg in Zeist bleek inderdaad te zijn ingebroken. De winkelier moet nog kijken wat daarbij is gestolen. De auto van de verdachten is in beslag genomen. De politie zet het onderzoek voort.