Politie Haaglanden

Persberichten 26 maart

Haaglanden, 26-03-2010

Politie zoekt getuigen overval supermarkt
Den Haag De politie is op zoek naar getuigen van een overval op een supermarkt aan de Hildokroplaan. Donderdag 25 maart in de vroege ochtend overvielen twee mannen de supermarkt. In de supermarkt waren op dat moment twee personeelsleden (20 en 22 jaar oud) aanwezig. Toen de 22-jarige in het magazijn was, werd hij plotseling door een man met een vuurwapen bedreigd. Ondertussen kwam een tweede man het magazijn binnenlopen. Terwijl de overvallers de medewerker bedreigden, kwam zijn collega het magazijn binnen. Ook hij werd door de twee overvallers bedreigd en moest de kluis openen, waarna de overvallers er met een geldbedrag vandoor gingen. Nadat de medewerkers zich hadden bevrijd, konden ze de politie waarschuwen. Het signalement van de overvallers luidt:
Dader 1: Man met een lichtgetinte huid. Lengte ongeveer 1.85 m en een normaal postuur. Hij was duidelijk ouder dan dader 2. Tijdens de overval droeg hij een donkere jas van het merk Replay, een lichte spijkerbroek en Nike sportschoenen. De man had een wit petje op en een donkere sjaal voor zijn gezicht gebonden.
Dader 2: Man met een lichtgetinte huid, jonger dan dader 1. Lengte ongeveer 1.80 m. Deze dader had een gespierde bouw. Hij droeg een blauw vest met een capuchon en hij droeg donkere sportschoenen. De recherche van Bureau Loosduinen is op zoek naar getuigen van deze overval. Hebt u informatie of kent u de dader(s)? Neem dan contact op via 0900-8844. Wilt u liever anoniem blijven? Dan belt u met 0800-7000.

Politie zoekt getuigen steekincident
Den Haag De politie zoekt getuigen van een steekincident nabij een bouwplaats op het Buitenom. Op de locatie waar vroeger de Blauwe Aanslag heeft gestaan, werd dinsdag 23 maart om 18.00 uur een 15-jarige jongen enkele keren met een Stanleymes in zijn gezicht gestoken. Het slachtoffer werd door een man aangesproken en kreeg in eerste instantie een kopstoot te verwerken. Hierna stak de dader het slachtoffer met het mesje enkele keren in zijn gezicht. Het slachtoffer moest zich hierna aan zijn verwondingen in het nabij gelegen ziekenhuis laten behandelen. De dader liep weg in de richting van de Renaultdealer aan de Loosduinseweg. Het gaat om een jongen met een Noord-Afrikaans uiterlijk, leeftijd 18-20 jaar. De man had donker kort opgeschoren haar met bovenop krullen. Hij droeg die dag een Nickelson jas. Op de achterzijde stond deze merknaam met grote letters. Op het moment van het incident liepen meerdere mensen over het Buitenom. De politie sluit niet uit dat zij het incident hebben waargenomen en verzoekt deze getuigen met nadruk om zich alsnog te melden bij politiebureau Jan Hendrikstraat of via 0900-8844.

Wildplasser aangehouden voor bedreiging
Den Haag Een inspecteur Openbare Orde van de gemeente Den Haag sprak donderdag 25 maart rond 10.15 uur een man aan die tegen de gevel van een pand in de Herman Costerstraat stond te plassen. Hij gaf de man een bekeuring voor wildplassen. De man, een 39-jarige Hagenaar, was hier niet van gediend en sloeg dreigende taal uit. Ook probeerde hij de inspecteur te slaan. Op dat moment kwam een politieagent aanlopen. Omdat de Hagenaar niet kalmeerde en bleef dreigen, werd hij man aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. De inspecteur heeft aangifte gedaan van bedreiging.

Geweld tegen gemeentelijke handhavers
Politie Haaglanden en het Openbaar Ministerie tolereren geen (verbaal) geweld tegen gemeentelijke handhavers en adviseren dan ook altijd om in voorkomende gevallen aangifte te doen. In de richtlijnen van het Openbaar Ministerie is opgenomen dat de straf bij geweld tegen mensen met een publieke taak kan worden verdubbeld.

Hennep aangetroffen
Den Haag In een woning aan de Aarnout Drostlaan trof de politie donderdagmiddag 25 maart hennep aan. De politie onderzocht de woning nadat er meldingen waren binnengekomen van een penetrante henneplucht. Toen de agenten bij de woning waren, roken ze inderdaad de henneplucht. Met een machtiging betraden de agenten de woning, waar ze verschillende zakken met hennep aantroffen. De hennep werd in beslag genomen. De politie stelt een onderzoek in naar de bewoners.

Hennepkwekerijen
Politie Haaglanden wijst nadrukkelijk op het gevaar van hennepkwekerijen. In veel gevallen is er sprake van illegaal stroomgebruik wat kan leiden tot brandgevaarlijke situaties. Hebt u vermoedens van een kwekerij bij u in de buurt, dan vragen wij u nadrukkelijk contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Anoniem bellen met de meldlijn Meld Misdaad Anoniem kan uiteraard ook. Het nummer is 0800-7000.

Vermiste vrouw teruggevonden dankzij SMS-Alert
Den Haag - Dankzij de inzet van SMS-Alert werd donderdag 26 maart een vermiste demente Haagse vrouw teruggevonden. De vrouw stond om 14.00 uur voor een supermarkt in de Fahrenheitstraat met haar hond te wachten terwijl haar man boodschappen deed. Toen de man buiten kwam, was zijn vrouw met de hond verdwenen. Omdat de vrouw dement is en de weg makkelijk kwijt raakt, schakelde hij de politie in. Agenten zochten eerst zelf in de omgeving, maar konden de vrouw niet vinden. De politie besloot daarom SMS-Alert in te zetten. Een oplettende deelnemer van SMS-Alert zag de vrouw om 23.50 uur lopen op de Escamplaan en belde de politie. Agenten brachten de vermoeide vrouw naar huis.

Bent u al SMS-Alertdeelnemer? Politie Haaglanden maakt gebruik van SMS-Alert om belangrijke zaken zoals een vermissing of een inbraakgolf aan deelnemende bewoners te melden. U kunt zich hiervoor op zeer eenvoudige wijze aanmelden. De ontvangen sms'jes zijn gratis. Kijk voor meer informatie op www.politie.nl/haaglanden/sms-alert. Ook kunt u contact opnemen met de relatiebeheerder SMS-Alert & Burgernet via 070-4243394.

Aanrijding onder invloed
Rijswijk Een 34-jarige automobilist uit Den Haag veroorzaakte donderdag 25 maart om 15.30 uur een ongeval op de Generaal Spoorlaan. Na de aanrijding reed de man door. Dankzij het door een getuige verstrekte kenteken van de auto kon de politie de automobilist in Den Haag aanhouden. Hij had teveel gedronken en blies 695 ugl. Zijn rijbewijs namen de agenten in. De limiet voor alcohol in het verkeer ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders (minder dan vijf jaar in het bezit van een rijbewijs) geldt een strengere wetgeving. Voor hen ligt de grens op 88 ugl (= 0,2 promille). Sinds 1 oktober 2008 is bovenop de bestaande strafmaatregelen en boetes een nieuwe maatregel van kracht: de lichte educatieve maatregel alcohol (LEMA). Bij een alcoholpromillage van 0,5 promille of meer moet de beginnend bestuurder verplicht op cursus. De cursus duurt twee dagdelen en kost de overtreder 350 euro.

Over de kop
Midden-Delfland/Maasland Een 75-jarige automobilist uit Vlaardingen veroorzaakte donderdag 25 maart om 10.00 uur een ongeval op de Hofsingel. De bejaarde man maakte bij een wegversmalling een stuurfout en reed tegen een verhoogde rijbaanafscheiding op. Door de klap sloeg de auto over de kop. De man kwam met de schrik vrij. Zijn auto raakte zwaar beschadigd.

Die leert het nooit
Westland/Naaldwijk Politieagenten hielden vrijdag 26 maart om 01.00 uur een 25-jarige automobilist uit Vlaardingen aan. De man reed onder invloed van alcohol over het Graanveld. De man blies 270 ugl. Het was voor de pas 25-jarige man al de achtste keer dat hij werd aangehouden voor het rijden onder invloed. Ook nu maakte de politie proces-verbaal tegen de man op. Zijn rijbewijs was al eerder ingevorderd. De limiet voor alcohol in het verkeer ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders (minder dan vijf jaar in het bezit van een rijbewijs) geldt een strengere wetgeving. Voor hen ligt de grens op 88 ugl (= 0,2 promille). Sinds 1 oktober 2008 is bovenop de bestaande strafmaatregelen en boetes een nieuwe maatregel van kracht: de lichte educatieve maatregel alcohol (LEMA). Bij een alcoholpromillage van 0,5 promille of meer moet de beginnend bestuurder verplicht op cursus. De cursus duurt twee dagdelen en kost de overtreder 350 euro.

Maasdijk uren gestremd
Westland/Maasdijk De Maasdijk was donderdag 25 maart vanaf 12.30 uur gedurende enige tijd afgesloten voor al het verkeer. De oorzaak was een weggezakte vrachtwagen die door een kraanwagen moest worden weggesleept.

Baldadigheid eindigt in de cel
Delft Twee mannen (19 en 20 jaar) moesten afgelopen nacht hun nachtrust in een politiebureau doorbrengen. Politieagenten betrapten de twee vrijdag 26 maart om 05.00 uur toen zij op de Abtswoudseweg in een tunnel vernielingen aanrichtten. Zij trokken posters van de muren, vernielden een prullenbak en legden stenen op de rijbaan.

Dure boete
Delft - Politieagenten hielden donderdag 25 maart om 18.00 uur een 33-jarige automobilist uit Delft aan. De man reed onder invloed van alcohol over de Kruithuisweg. De man blies maar liefst 1155 ugl. De politie maakte proces-verbaal tegen de man op. Het rijbewijs van de man was vanwege alcoholgebruik al eerder ongeldig verklaard. Hij kan dan ook een flinke boete tegemoet zien. De limiet voor alcohol in het verkeer ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders (minder dan vijf jaar in het bezit van een rijbewijs) geldt een strengere wetgeving. Voor hen ligt de grens op 88 ugl (= 0,2 promille).

Flinke borrel
Zoetermeer - Politieagenten hielden vrijdag 26 maart kort na middernacht een 65-jarige automobilist uit Zoetermeer aan. De man reed onder invloed van alcohol over het Alferbos. De man blies 985 ugl. De politie maakte proces-verbaal tegen de man op. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. De limiet voor alcohol in het verkeer ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders (minder dan vijf jaar in het bezit van een rijbewijs) geldt een strengere wetgeving. Voor hen ligt de grens op 88 ugl (= 0,2 promille).

Meisje breekt enkel bij ongeval
Zoetermeer Een 17-jarige scooterrijdster uit Berkel en Rodenrijs brak donderdag 25 maart om 16.50 uur haar enkel bij een ongeval op de Pastellaan. Het meisje werd aangereden door een 44-jarige automobiliste uit Zoetermeer die het meisje geen voorrang verleende. De GGD vervoerde haar naar het ziekenhuis. Een 17-jarige jongen overkwam min of meer hetzelfde. Hij werd diezelfde dag om 21.35 uur op de Edisonstraat met zijn scooter aangereden door een automobiliste (25). Ook hij liep bij het ongeval een gebroken enkel op.