Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 10.50 uur

Utrecht, 26-03-2010

Meisje gewond

MAARSSEN Een meisje van 4 jaar raakte op donderdagmiddag gewond bij een aanrijding met een auto.

Rond 16.30 uur fietste een 4-jarig meisje uit Maarssen vanuit een brandgang de rijbaan van Zwanenkamp op. Daarbij werd haar zicht geblokkeerd door een geparkeerde caravan. Een 53-jarige automobiliste uit Maarssen zag op het laatste moment het meisje vanachter de caravan de rijbaan oprijden en kon een aanrijding niet meer voorkomen. Het meisje kwam ten val en liep letsel aan haar gezicht op. Zij werd voor behandeling per ambulance naar het Sint Antoniusziekenhuis in Nieuwegein gebracht.

Automobilist rijdt door

WOERDEN Een automobilist kwam op donderdagavond 25 maart in botsing met een fietser en reed vervolgens door. Hij werd later aangehouden.

Rond 20.30 uur reed een 54-jarige automobilist uit Woerden over de Weidebloemenlaan, komende uit de richting van de Boterbloemweide en gaande in de richting van de Paardebloemweide. Op de kruising met het Akkerwindeveld kwam hij in botsing met een voor hem van links komende 17-jarige fietsster uit Woerden. Na de aanrijding ging de automobilist ervandoor. Het meisje liep meerdere schaafwonden op. De automobilist reed met zijn auto naar zijn nabijgelegen woning en liep terug naar de plaats van het ongeval.

Het meisje werd door het personeel van een ambulance onderzocht en hoefde niet naar het ziekenhuis te worden gebracht. Agenten spraken ter plaatse met de 54-jarige verdachte en constateerden dat hij te veel alcohol op had. Hij werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. Zijn auto troffen de agenten inderdaad voor zijn woning aan en die werd in beslag genomen. Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 770 ug/l, meer dan 3,5 keer het wettelijke maximum van 220 ug/l. Hij bleek niet in het bezit van een rijbewijs te zijn. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt voor rijden onder invloed van alcohol, verlaten van de plaats van een ongeval en het rijden zonder rijbewijs.

Inbreker gewond geraakt

MIJDRECHT Bij een bedrijf werd in de nacht van donderdag 25 op vrijdag 26 maart ingebroken. Daarbij raakte de inbreker gewond.

Rond 03.05 uur werd een bewoner van de Industrieweg wakker van harde geluiden op straat. Toen hij uit het raam keek, zag hij iemand met een zaklantaarn in een bedrijfspand lopen. Vervolgens zag hij de verdachte uit het pand komen, op een fiets stappen en wegrijden. De verdachte was een man met een donkere jas en een capuchon over zijn hoofd. Hij fietste weg in de richting van de Handelsweg en reed op een fiets met fietstassen. De getuige belde 1-1-2, gaf de locatie, het signalement van de verdachte en zijn vluchtrichting door.

Meerdere politie-eenheden stelden een onderzoek in de omgeving in, maar zij troffen de verdachte niet meer aan. Hij had een ruit van het bedrijf vernield om zo in het pand te kunnen komen. Daarbij had hij zich kennelijk gesneden, want er lag op meerdere plaatsen bloed. Uit het pand was navigatieapparatuur gestolen.

Aan getuigen die menen de verdachte te (her-)kennen, mogelijk in combinatie met zijn fiets met fietstassen en/of het feit dat hij sinds de nacht van donderdag op vrijdag snijwond(en) heeft, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Rijn & Venen op telefoonnummer 0900-8844.