Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 11.00 uur

Utrecht, 26-03-2010

Aanhouding verdachte mishandeling parkeercontroleur

UTRECHT De politie heeft deze week een 24-jarige man uit Zeist aangehouden in verband met de mishandeling van een parkeercontroleur op 12 maart op de Berkstraat in Utrecht. De man heeft bekend dat hij de parkeercontroleur tegen het hoofd heeft getrapt.

Op vrijdag 12 maart omstreeks 21.30 uur schreef de parkeercontroleur een boete uit aan de Zeistenaar omdat hij geen geldig parkeerbewijs had gekocht. De verdachte was het hiermee niet eens en mishandelde de man. De controleur liep daarbij een hersenschudding op. Vervolgens stapte de verdachte in zijn auto en reed weg.

De politie stelde een onderzoek in. Camerabeelden wezen uit dat de bestuurder vlak voor het incident met enkele andere mannen een supermarkt aan de Amsterdamsestraatweg verliet. De auto bleek op naam te staan van de Zeistenaar, die bekend staat bij de politie als een van de overlastgevende jongeren in de wijk Zuilen. Uit camerabeelden die in de winkel waren gemaakt, bleek dat de bekende Zeistenaar inderdaad deel uit te maken van het groepje. Ook voldeed hij aan het signalement dat was opgegeven door het slachtoffer.

Met toestemming van de officier van justitie is de man aangehouden. Hij werd donderdag voorgeleid. De rechter-commissaris stelde de man in bewaring en gaf aan dat er supersnelrecht zal plaatsvinden.

Man moet onder bedreiging auto afstaan

UTRECHT Op het Tolsteegplantsoen vond donderdagavond een diefstal van een auto plaats. De eigenaar moest onder bedreiging van een vuurwapen zijn auto afgegeven.

Een 30-jarige man uit IJsselstein parkeerde zijn auto omstreeks 21.10 uur bij een flat aan het Tolsteegplantsoen. Toen de man uit zijn auto stapte, werd hij aangesproken door een andere man. De onbekende man vroeg of hij een lift kon krijgen. Toen de IJsselsteiner aangaf dat hij niet meer weg ging, pakte de man een vuurwapen en bedreigde de man. Onder bedreiging werd de autosleutel afgepakt en vertrok de verdachte met de auto van het slachtoffer.

De politie is op zoek naar getuige(n). Het signalement van de man luidt: blanke man, rond de 2 meter lang, verzorgt uiterlijk en zonnebankbruin. De man sprak keurig Nederlands. Heeft u informatie of weet u waar de auto, merk Audi A3, van het slachtoffer, met het kenteken 640-AVB (Belgisch kenteken) is, neemt u dan contact op met de politie van het district

Utrecht stad, tel.: 0900 88 44.

Bestuurder onder invloed rijbewijs kwijt

UTRECHT Op de Korte Minrebroederstraat heeft de politie donderdagmiddag een man aangehouden omdat hij onder invloed in zijn auto reed.

Tijdens de surveillance werden agenten rond 17.50 uur gewenkt door een parkeercontroleur. Toen de agenten naar de controleur liepen, zagen zij dat de man een automobilist tegen wilde houden. De agenten namen het over en zette de bestuurder aan de kant. Op het moment dat de agenten de man aanspraken, roken zij een sterke alcohollucht.

De 34-jarige man uit Utrecht moest een blaastest afleggen. Hieruit bleek dat de man te veel gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse 765 ug/l uit. De Utrechter kon zijn rijbewijs inleveren en werd met een proces-verbaal en een rijverbod van negen uur naar huis gestuurd.

Straatroof

UTRECHT Op de Rijnkade vond donderdagmiddag een beroving plaats. Een man werd door twee jongens beroofd van zijn portemonnee.

Een 64-jarige man uit Diemen werd omstreeks 16.25 uur in de parkeergarage aan de Rijnkade aangesproken door twee jongens. Uiteindelijk werd de man beroofd door de twee. Zij namen zijn portemonnee mee en vluchten weg. De politie is op zoek naar getuige(n) van deze beroving. Het slachtoffer verklaard dat het twee getinte jongens waren. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van et district Utrecht stad, 0900 88 44.