Politie Groningen

Vrijdag 26 maart 2010

Provincie Groningen, 26-03-2010

Twee gewonden bij aanrijding

GARRELSWEER Bij een aanrijding zijn donderdagmorgen een 7-jarige jongetje uit Garrelsweer en een 17-jarige man uit Groningen gewond geraakt. Het knaapje fietste samen met zijn vader op het fietspad van de Stadsweg richting Appingedam. De 17-jarige bestuurder van een bromscooter haalde de vader van het jongetje in, maar zag daarbij het fietsertje over het hoofd. Door de aanrijding kwamen beiden ten val. Het slachtoffertjes werd door een ambulance met verwondingen aan het hoofd en lichaam overgebracht naar het ziekenhuis. De Stadjer klaagde over schouder- en enkelpijn. De politie onderzoekt de aanrijding.

Twee hennepkwekerijen opgerold

TERMUNTEN / SAUWERD - De politie heeft donderdag in de provincie Groningen twee hennepkwekerijen opgerold. Donderdagmorgen trof de politie in een woning aan de Kenninckweg in Termunten een hennepkwekerij met ruim 600 planten aan. De politie forceerde met toestemming van de bewoner een achterdeur om in de woning te komen. De bewoner, een 27-jarige man uit deze plaats, zal later door de politie worden gehoord.

In een schuur aan een boerderij in Sauwerd werd ook een hennepkwekerij aangetroffen. De politie kwam deze kwekerij op het spoor dankzij een melding via Meld Misdaad Anoniem (0800-7000). Op de zolder van de schuur werden 584 hennepplanten gevonden. De politie heeft in deze zaak nog geen aanhoudingen verricht.

De politie heeft beide hennepkwekerijen ontmanteld en alle hennepplanten en apparatuur voor vernietiging laten afvoeren. De politie stelt een onderzoek in en zal proces-verbaal opmaken.

Drugsdealers aangehouden

GRONINGEN De politie heeft donderdagmiddag twee Stadjers van 42 en 44 jaar aangehouden voor het bezit van verdovende middelen. Agenten in burger hielden de 42-jarige Stadjer, een bekende van de politie, in de gaten. In de Pelsterstraat zagen de dienders dat hij vermoedelijk drugs geleverd kreeg van de 44-jarige man. Bij fouillering van de 44-jarige verdachte werden 23 bolletjes harddrugs aangetroffen. Beide verdachten werden aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. De harddrugs werden in beslag genomen. Na verhoor konden beiden weer gaan. De politie maakt proces-verbaal op.

Winkeldievegge aangehouden

GRONINGEN De politie heeft donderdagmiddag een 23-jarige vrouw uit Groningen aangehouden voor winkeldiefstal. De vrouw werd in een kledingzaak op de Westerhaven betrapt bij het stelen van diverse kledingstukken. Bij het verlaten van de zaak gingen de alarmpoortjes af. De dievegge moest mee naar het politiebureau. De kleding werd in beslag genomen. Na het verhoor kon de verdachte het politiebureau weer verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Alcomobilist aangehouden

GRONINGEN - Een 45-jarige man uit Groningen is donderdagnacht door de politie aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. Agenten controleerden de bestuurder op de Verlengde Hereweg. Bij controle wees een blaastest uit dat hij teveel had gedronken. De ademanalysetest leverde een alcoholpromillage op van 0,5. Omdat de bestuurder tevens in het bezit was van een hoeveelheid harddrugs moest hij ook een bloedproef ondergaan. Hij mocht na verhoor het politiebureau weer verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Snorfietster gewond na val

GRONINGEN - Bij een eenzijdige aanrijding is donderdagmiddag een 31-jarige vrouw uit Groningen gewond geraakt. De vrouw reed op haar snorfiets over het Dwarspad richting Beijum. Ze moest plotseling uitwijken voor een kind dat was gevallen op het fietspad. De snorfietster kwam hierbij lelijk ten val. Zij werd met hoofd- en beenletsel door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Het kind bleef ongedeerd. De politie onderzoekt de aanrijding.

Stadjer voor vernieling aangehouden

GRONINGEN De politie heeft vrijdagochtend een 19-jarige man uit Groningen aangehouden voor vernieling. Surveilleerde agenten werden op de Vismark aangesproken door getuigen die zagen dat een man een fiets vernielde. De dienders troffen de Stadjer aan die verklaarde een fiets te vernielen omdat hij zijn eigen fiets daar niet voor wilde gebruiken. De vandaal werd aangehouden en moest mee naar het politiebureau. Na het verhoor mocht de verdachte weer gaan. De politie maakt proces-verbaal op.

Man gooit met glas

GRONINGEN De politie heeft vrijdagochtend een 21-jarige man uit Groningen aangehouden voor mishandeling. Agenten reageerden op een melding dat een man in een horecagelegenheid in de Gelkingestraat zou zijn gestoken met een glas. Bij onderzoek bleek dat de 21-jarige Stadjer in het café met een glas had gegooid. Hierdoor was een 21-jarige man uit Groningen gewond geraakt. Hij liep een kleine snijwond onder zijn oog op. De verdachte werd voor verder onderzoek ingesloten in het cellencomplex aan de Hooghoudtstraat. De politie onderzoekt de zaak.

Scooterrijder aangehouden voor rijden onder invloed

GRONINGEN - Een 28-jarige man uit Groningen is vrijdagochtend door de politie aangehouden voor het rijden onder invloed. Agenten zagen dat de bestuurder slingerend over de Nieuwe Boteringestraat reed. Ook droeg hij geen helm. Bij controle wees een blaastest uit dat hij teveel had gedronken. De ademanalysetest leverde een alcoholpromillage op van 0,8. Hij mocht na verhoor het politiebureau weer verlaten. Hij kreeg een rijverbod van 4 uur en een bon voor het rijden zonder helm. De politie maakt proces-verbaal op.

Automobilist onwel te water

GRONINGEN Bij een eenzijdig verkeersongeval bij het Kliefdiep in Groningen is donderdagmiddag een 70-jarige automobilist uit Groningen gewond geraakt. De bestuurder die vermoedelijk onwel werd reed met zijn auto het water van het Kliefdiep in. Het slachtoffer werd door hulpdiensten uit zijn voertuig gehaald. Hij is ter observatie door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De auto is door de brandweer uit het water getakeld en door een bergingsdienst afgesleept. De politie onderzoek het ongeval.

Alcomobilist aangehouden

BLIJHAM - De politie heeft donderdagavond een 70-jarige automobilist uit Blijham aangehouden voor het rijden onder invloed. Het viel agenten op dat de bestuurder met een sportieve rijstijl op de Oosterstraat reed. Bij controle wees een blaastest uit dat de bestuurder teveel had gedronken. De ademanalysetest leverde een alcoholpromillage op van 1,5. Hij mocht na verhoor het politiebureau weer verlaten. Hij moest zijn rijbewijs op het politiebureau achterlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Accudieven aangehouden

MUSSELKANAAL De politie heeft donderdagnacht bij een verkeerscontrole twee mannen ( 18 en 23 jaar) uit Emmen aangehouden. Agenten zagen beide mannen rijden over de Sluisstraat in Musselkanaal. Bij controle in het voertuig troffen dienders in de auto meerdere accus aan. Ook werd inbrekerswerktuigen gevonden. Beide Emmenaren hadden geen duidelijke verklaring over de herkomst van de accus. De verdachten zijn ingesloten in het cellencomplex aan de Hooghoudtstraat. De accus zijn in beslag genomen. De politie onderzoekt de zaak.

Vrouw aangehouden voor mishandeling

GRONINGEN - De politie heeft donderdagavond op het Waldeck Pyrmontplein een 39-jarige vrouw uit Groningen aangehouden voor mishandeling. De Stadjer had bij de woning van haar ex-vriend aangebeld. De huidige vriendin van de verdachte haar ex opende de deur. De 39-jarige begon direct met het uitschelden van de 47-jarige bewoonster. Vervolgens trok de verdachte het slachtoffer aan haar haren uit de deuropening naar buiten. Zij werd daarna naar de grond gewerkt. De verdachte ging na de mishandeling huiswaarts. Tijdens het gesprek tussen de agenten en het slachtoffer kwam de 39-jarige toch weer terug bij de woning. Wederom schold de vrouw naar de 47-jarige. Hierop werd de verdachte aangehouden. Tijdens de aanhouding bespuugde de vrouw een politieagent. De diender wist de rochel van de vrouw grotendeels te ontwijken. Zij werd geboeid en ingesloten in een cel aan de Hooghoudtstraat in Groningen. Het slachtoffer doet aangifte van de mishandeling. De politie maakt proces-verbaal op.

Motorrijder rijdt in sloot

ADORP Een 39-jarige man uit Kornhorn is donderdagavond op de Wierumerschouwsterweg in Adorp gewond geraakt bij een verkeersongeval. De Kornhorner reed met zijn motor in een bocht rechtdoor. Hij reed vervolgens vlak langs een boom de sloot in. Het slachtoffer werd onder meer met een polsbreuk naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft een rapportage van het ongeval gemaakt.

Alcomobilist rijdt over biggenruggen

VEENDAM De politie heeft donderdagavond op de Lloydsweg in Veendam een 40-jarige man uit Hoogezand aangehouden voor rijden onder invloed. De Veendammer was met zijn auto over twee biggenruggen gereden en daarna over een verkeersbord gereden. Al snel roken de dienders alcohol bij de bestuurder. Na een ademanalysetest op het politiebureau werd vastgesteld dat de verdachte 1,5 promille alcohol in zijn bloed had. Hierop nam de politie direct zijn rijbewijs in. De verdachte werd in een cel op de Hooghoudtstraat in Groningen ingesloten. Hij wordt vandaag gehoord over de aanrijding en rijden onder invloed. De politie maakt proces-verbaal op.

Politie controleert voor veilig verkeer

PROVINCIE GRONINGEN - De politie controleerde woensdag op diverse plaatsen op snelheid en andere verkeersregels.


- Groningen, Westersingel:roodlichtcontrole, aantal geregistreerde voertuigen: 515, aantal overtredingen: 13x rood licht en 11 bekeuringen voor andere overtredingen.


- Groningen, Sontweg: gordelcontrole, aantal geregistreerde voertuigen: 325, aantal overtredingen: 11x geen gordel dragen en 6 bekeuringen voor andere overtredingen.


- Aduard, Heereweg: bromfietscontrole, aantal gecontroleerde brom- en snorfietsen: 30, aantal overtredingen: 7x (4x te hoge
constructiesnelheid, 2x niet tonen kentekenbewijs en 1x niet tonen rijbewijs)


- Siddeburen, Rijksweg N33: snelheidscontrole, aantal geregistreerde voertuigen: 871, aantal overtredingen: 17x, hoogst gemeten snelheid: 127 km/uur, snelheidslimiet: 100 km/uur.


- Niezijl, Provincialeweg N355: snelheidscontrole, aantal geregistreerde voertuigen: 1670, aantal overtredingen: 14x, hoogst gemeten snelheid: 94 km/uur, snelheidslimiet: 80 km/uur.


- Usquert, Provincialeweg N363: snelheidscontrole, aantal geregistreerde voertuigen: 656, aantal overtredingen: 16x, hoogst gemeten snelheid: 92 km/uur, snelheidslimiet: 80 km/uur.


- Blijham, Oosteinde: snelheidscontrole, aantal geregistreerde voertuigen: 849, aantal overtredingen: 36x, hoogst gemeten snelheid: 110 km/uur, snelheidslimiet: 70 km/uur.


- Oude Pekela, Burgemeester Snaterlaan: snelheidscontrole, aantal geregistreerde voertuigen: 661, aantal overtredingen: 56x, hoogst gemeten snelheid: 77 km/uur, snelheidslimiet: 50 km/uur.