Albert Vermuë benoemd tot algemeen directeur Unie van Waterschappen

26/03/2010 12:05

Unie Van Waterschappen

Den Haag - 26 maart 2010. De ledenvergadering van de Unie van Waterschappen heeft ir. ing. A.J. (Albert) Vermuë benoemd tot algemeen directeur van de Unie van Waterschappen. Samen met de huidige directeur/waarnemend algemeen directeur, Erik Kraaij, gaat hij de nieuwe directie vormen van de Unie van Waterschappen.

Albert Vermuë start begin juni bij de Unie van Waterschappen. Nu werkt hij nog bij het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. Hij heeft binnen dit ministerie vanaf 1992 vele functies bekleed. Veelal ook functies in relatie tot Europees en internationaal landbouwbeleid. In 2005 werd hij Directeur Visserij. In die functie is hij verantwoordelijk voor de beleidsvorming, uitvoering en controle van het nationale en internationale beleid voor de Nederlandse visserijsector. Vanaf augustus is hij tevens plaatsvervangend directeur Agroketens en Visserij.

Albert Vermuë is 47 jaar en woont in Den Haag

DE UNIE VAN WATERSCHAPPEN

De 25 Nederlandse waterschappen zijn verenigd in de Unie van Waterschappen. De Unie van Waterschappen is de spreekbuis van de waterschappen bij de Europese Unie, het parlement en de ministeries. Ook is de Unie partner in veel overleg- en adviesorganen en bij de koepelorganisaties van de provincies (IPO) en gemeenten (VNG) De Unie neemt zelf initiatieven om onderwerpen op de politieke agenda te krijgen.

Verder coördineert de Unie gezamenlijke standpuntbepaling en faciliteert de Unie de samenwerking van de Nederlandse waterschappen.

De Unie van Waterschappen heeft 55 medewerkers.