Gemeente Zevenaar


25-03-2010: Koninklijke Onderscheiding voor Henry Aleven

Op donderdag 25 maart is de heer H.M.A. Aleven gedecoreerd. Hij is door Hare Majesteit benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau vanwege zijn grote verdiensten voor de Rabo bank en de lokale gemeenschap in Didam en Zevenaar.

Henry Aleven (58) is ruim 35 jaar werkzaam bij de Rabo organisatie, vanaf 1986 is hij directeur van de Rabobank in Didam. Hij heeft meer dan 20 jaar op uitstekende wijze leidinggegeven aan het personeel van de plaatselijke vestiging van de Rabobank in Didam.

Hij heeft ervoor gezorgd dat de werkprocessen transparant zijn en zo zorgvuldig mogelijke verlopen. Daarbij heeft hij een balans gevonden tussen zakelijke belangen en de zorgplicht voor leden en klanten. Onder zijn leiding is de nieuwbouw van de bank gerealiseerd, hij organiseerde studiereizen voor plaatselijke ondernemers met als inzet sociale projecten in die landen te ondersteunen. Hij heeft een belangrijke rol gespeeld bij het fusieproces tussen twee kantoren, de Rabo Didam en het kantoor Liemerse Poort in Zevenaar.

Daarnaast heeft hij vanuit zijn functie als bankdirecteur meerdere initiatieven ontplooid in Didam. Hij was betrokken bij de oprichting van het plaatselijke Filmhuis, de ontwikkeling van een woonzorgcentrum voor ouderen en het upgraden van âDidam op Steltenâ en de organisatie van het Nederlands kampioenschap Steltlopen. Hij heeft in de gemeente Didam een fonds voor de leefgemeenschap opgericht. Dit fonds stimuleert projecten ten behoeve van zwakkeren in de samenleving.

In zijn woonplaats Zevenaar was hij 10 jaar voorzitter van de Commissie Betuweroute, in die functie was hij woordvoerder namens de dorpsraden van de dorpskernen Babberich, Ooy en Oud-Zevenaar. Hij is ook betrokken geweest bij het bestuur van een jongerencentrum en de overkoepelende Stichting Ruimtelijke Accommodaties Zevenaarse Verengingen.

De versierselen die bij deze benoeming horen, zijn uitgereikt door burgemeester De Ruiter tijdens de afscheidsreceptie van de heer Aleven als directeur van de Rabo-bank Didam.