Gemeente Leudal


Nieuws

Project Voetsporen buurt 't Dorp en omgeving kasteel Aldenghoor te Haelen

Op woensdagavond 17 maart zijn enkele buurtcoördinatoren met politie en een buitengewone opsporingsambtenaar langs de woningen in buurt 't Dorp en omgeving kasteel Aldenghoor te Haelen gelopen, in het kader van `Project Voetsporen'.
Dit is een bewustwordingsproject voor het treffen van preventieve maatregelen tegen woninginbraken. De bedoeling is om daar waar nodig een gedragsverandering van bewoners te bewerkstelligen met als resultaat een vermindering van het aantal inbraken.

De uitstraling van de woningen is bekeken door de ogen van een inbreker. In iedere brievenbus is een informatiebrief gedeponeerd. Voor ogenschijnlijk inbreekgevoelige woningen was er een aparte versie van de brief opgesteld met daarin een waarschuwing verwerkt.

Wat is geconstateerd:
o op veel plaatsen waren de lichten uit (onbewoonde uitstraling); o containers langs het huis (klimmen/klauteren); o buitenlampen veelal niet aan;
o gordijnen open (woning was een etalage).

Is uw woning niet meegenomen in dit project, dan adviseren wij u om eens kritisch naar uw woning te kijken. Heeft u uw zaken goed geregeld?

Wilt u ook actief bezig zijn met de veiligheid in uw woonomgeving dan is de functie van buurtcoördinator misschien iets voor u. We zoeken hiervoor nog mensen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Ingrid Kuijpers, beleidsmedewerker Veiligheid gemeente Leudal, tel. 0475 -85 93 11.