VU medisch centrum

Gastvrij VUmc: 'Zo weten bezoekers waar ze aan toe zijn'

25 maart 2010

NOS headlines, het weerbericht, NU.nl, informatie over de services van VUmc zoals gratis koffie en kinderopvang, de bereikbaarheid van ons ziekenhuis, een filmpje over VU kinderstad en de uitlooptijden van spreekuren. Het is slechts een greep uit de mogelijkheden die de narrowcastingschermen in de polikliniek te bieden hebben voor wachtende patiënten en bezoekers.

De polikliniek heelkunde & anesthesiologie was een van de deelnemers aan een proef om de schermen te testen en leidinggevende Ron Hars is enthousiast: "We hebben nog niet alle mogelijkheden benut. Nu staat er vooral VUmc-brede informatie op de schermen, maar daar gaan we aanvullende informatie over de diverse specialismen aan toevoegen. In de toekomst voorzie ik dat we er ook filmpjes op gaan plaatsen.

We zijn erg blij dat we via een zogenoemde tickertape onze patiënten kunnen informeren over de uitlooptijden van een spreekuur of als een andere arts een spreekuur overneemt. Nu doen we dat nog op whiteboards, maar die zijn binnenkort verleden tijd. Via de schermen ziet het er allemaal veel professioneler uit."

Edith Krab
bron: Tracer