Gemeente Bronckhorst

Mogelijke introductie dorpsauto's in Bronckhorst
Gemeente Bronckhorst inventariseert interesse om 'in te stappen'

De Regio Achterhoek en de Vereniging Kleine Kernen zetten op dit moment een pilot op voor de dorpsauto, waar gemeenten zich voor kunnen aanmelden. Ook de gemeente Bronckhorst inventariseert de interesse onder inwoners voor het gebruik van een dorpsauto in de verschillende kernen.

Kostenbesparing door autodelen
De dorpsauto is een vorm van autodelen: een auto gebruiken wanneer je hem nodig hebt, zonder de volledige lasten ervan te dragen. Bij autodelen kun je op elk moment gebruik maken van een auto zonder dat je zelf een auto bezit. Onderzoek van de Consumentenbond wijst uit dat autodelen bij minder dan tienduizend kilometer een gemiddelde besparing oplevert van E 1.440,- per jaar.

Dorpsbelangenorganisaties
Bij voldoende animo heeft de gemeente Bronckhorst kans om deel te nemen aan de pilot. Op dit moment worden de dorpsbelangenorganisaties benaderd om mogelijke deelnemers op de juiste manier te informeren. Voor één dorpsauto zijn circa 15 deelnemers nodig.

Als inwoners willen meedoen, kunnen zij contact opnemen met de dorpsbelangenorganisatie in hun kern of met de Vereniging Kleine Kernen (info@vkkgerlderland.nl) of met de Regio Achterhoek (mobiliteit@regio-achterhoek.nl).

Meer informatie
Meer informatie is te vinden op www.regio-achterhoek.nl of www.vkkgelderland.nl.