Politie Gelderland-Midden

Politie zoekt getuigen van gestolen Porsche in Renkum
Publicatiedatum: 26-3-2010 14:13:56

HEELSUM (RENKUM) - In het onderzoek naar de gewelddadige diefstal van een Porsche Cayenne, afgelopen woensdag 24 maart in Heelsum (gemeente Renkum) is de politie op zoek naar getuigen. Twee verdachten, een 20-jarige man uit Muiderberg en een 30-jarige Amsterdammer, zitten vast.

Afgelopen woensdag 24 maart omstreeks kwart voor vier werd de eigenaar van een blauwe Porsche Cayenne tijdens het maken van een proefrit met geweld bestolen van zijn auto. Dat gebeurde op de Utrechtseweg in Heelsum, ter hoogte van het oorlogsmonument en net voorbij de kruising met de Bennekomseweg. Van deze plaats is bekend dat er redelijk veel verkeer langs komt. Bovendien staan in de buurt ook woningen. De politie is er dan ook van overtuigd dat er getuigen moeten zijn van de gewelddadige diefstal en roept hen op te reageren.

Getraceerd in Amsterdam
Na de diefstal zijn de daders vermoedelijk via de Utrechtseweg, Heidesteinlaan en N225 de A50 opgegaan. Omstreeks vijf uur, een uur na de diefstal, werd de Porsche getraceerd in Amsterdam en werden de beide inzittenden aangehouden. De politie is nog op zoek naar een tot dusver onbekende automobilist, die het slachtoffer in zijn auto naar huis heeft gebracht. Hij zou een waardevolle getuige kunnen zijn. Hij, maar ook andere getuigen die iets van de diefstal op de Utrechtseweg in Heelsum hebben gezien, kunnen reageren op telefoonnummer 0900-8844. Anoniem reageren kan ook via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.
(032602)

Bij Omroep Gelderland wordt vanavond na het nieuws van 18.00 uur een opsporingsbericht uitgezonden over deze zaak. De uitzending wordt gedurende de avond elk uur herhaald.

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---