Gemeente Delft

Subsidie voor Stichting Ciccionina Delft

Het college stelt ¤ 25.000 subsidie beschikbaaar aan Ciccionina, een stichting die zich inzet om jongeren op een laagdrempelige manier in aanraking te laten komen met muziek, theater en andere kunsten.

Met de subsidie wil Ciccionina in 2010 activiteiten organiseren als optredens voor bands, theatergroepen en andere kunstvormen. Ciccionina richt zich op studenten en jongeren uit Delft en zet zich in om studenten van de TU actief te betrekken bij het culturele leven in Delft. Voor het ontwikkelen en realiseren van activiteiten werkt Ciccionina regelmatig samen met ondernemers uit de Kromstraat, de Vereniging Kromstraat en andere Delftse organisaties die zich bezig houden met kunst en cultuur, zoals Id11 en Blikopener.

Ciccionina komt voort uit het initiatief Kromstraat Kreatief. Deze vereniging houdt zich sinds 2007 bezig met het tegengaan van leefbaarheidproblemen, verbeteren van het imago van de straat en het verder bevorderen van de onderlinge contacten tussen bewoners en ondernemers in de straat. De leefbaarheid en het imago van de Kromstraat is de afgelopen jaren sterk verbeterd. Mede dankzij Ciccionina die inmiddels haar meerwaarde voor de Kromstraat en Delft bewezen heeft.

Ciccionina is gehuisvest in een pand dat in bezit is van de Vastgoed Ontwikkelings Maatschappij Delft. Deze verhuurt het pand tijdelijk aan Ciccionina om te voorkomen dat het gedurende lange tijd leeg staat en om de levendigheid van deze straat te bevorderen.

De gemeente wil panden die op de wachtlijst staan om verbouwd of gesloopt te worden zoveel mogelijk tijdelijk gebruiken voor sociale en culturele activiteiten. De huisvesting van Ciccionina in de Kromstraat is een voorbeeld van tijdelijke herbestemming van zo'n pand.

Noot voor de redactie (

Gemeente Delft