Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

Tilburg, 26-03-2010

Overvalpoging levert geen buit op

TILBURG: Twee nog onbekende mannen overvielen donderdagavond 25 maart 2010 een schoenenzaak Molenbochtstraat in Tilburg. Ze wisten niets buit te maken en gingen er vandoor op een gestolen scooter. De politie kreeg bij het onderzoek onverwacht hulp uit diverse hoeken.

De overvallers kwamen rond half zes de winkel binnen. Ze toonden een vuistvuurwapen en eisten geld. Om hun eis kracht bij de zetten bedreigden ze het winkelpersoneel. Ze sloegen vervolgens op de vlucht zonder iets te hebben buit gemaakt. Het ging om twee mannen met een Antilliaans uiterlijk en een geschatte leeftijd van circa 22 jaar. Ze hadden donkere kleding aan en reden weg op een beige zogenaamde retro-scooter. Van de bromscooter werd het kenteken genoteerd. Als snel bleek dat het om een gestolen voertuig ging. Leden van het buurtpreventie Kruidenbuurt vonden de vluchtscooter later op de avond terug in een brandgang aan de Kruizemuntweg in Tilburg. Het voertuig is veilig gesteld voor een sporenonderzoek.

Via een SMS-Alert bericht vroeg de politie alerte burgers om uit te kijken naar de daders en de scooter. Binnen een paar minuten belde vervolgens de leverancier van de scooter. Aan de hand van het kenteken (wat in het sms-je vermeld stond) had hij uitgezocht wie de eigenaar was en dat de bewuste scooter gestolen was. Uiteraard waren deze gegevens al bij de politie bekend uit het eigen politieregister. Het geeft echter wel aan dat deelnemers van SMS-Alert nauw betrokken zijn en een bijdrage willen leveren bij het oplossen van misdrijven.

De politie onderzoekt de zaak en roept getuigen of personen die menen de dader te kennen op om zich via 0900 88 44 te melden. Meldingen kunnen ook anoniem worden doorgegeven via Meld Misdaad Anoniem (0800 7000).

Inbraak met gezondheidsrisico's

TILBURG Donderdagochtend 26 maart 2010 werd omstreeks 07.45 uur ontdekt dat er was ingebroken de fabriekcomplex van AABE aan de Fatimastraat te Tilburg.
In het gebouw vindt momenteel een asbestsanering plaats. De inbrekers zijn in besmette gedeelte geweest, waar sprake is van een sterke (bruine) asbestvervuiling. Ze zijn aan het slepen geweest met nog niet afgesloten zakken met asbesthoudend materiaal. Vanuit
gezondheidsoogpunt is dit niet erg slim geweest omdat het gaat om een zware asbestverontreiniging. Er komt een speciaal bedrijf aan te pas om te meten of er nu buiten het verontreinigende gedeelte ook sprake is van besmetting. Vanuit het pand werd niets gestolen, wel werden er vernielingen aangericht. Namens de eigenaar van het pand en de asbestsaneerder waarschuwt de politie om het pand niet te betreden omdat dit gevaarlijk is voor de gezondheid.

Verwarde man veroorzaakt tumult

TILBURG: Een 47-jarige man uit Tilburg maakte woensdagavond 25 maart 2010 amok in de Armhoefstraat. Hij was daar bij familie op bezoek. De man verkeerde vermoedelijk onder invloed van alcohol en/of verdovende middelen.
Rond 22.15 uur meldde hij telefonisch dat er een gijzeling gaande was in de woning. Toen de politie arriveerde ging hij er hard lopende vandoor. Agenten gingen achter de verwarde man aan. Tijdens zijn vlucht sloeg hij op diverse ramen van de huizen waar hij langsliep (Armhoefstraat en Jan Pietersz Coenstraat). Zijn mobiele telefoon gooide hij kapot tegen een raam van een woning. Op de Ringbaan-Oost wierp hij een vuilcontainer omver. Toen hij omkeek naar zijn
achtervolgers, kwam hij ten val waarbij hij zijn bril en kunstgebit verloor. Hij werd vervolgens aangehouden en moest mee naar het politiebureau. Tijdens de rit naar het bureau schopte de verwarde man nog een deuk in de deur van de politieauto. Na het opmaken van een proces-verbaal is de verdachte door de politie op zijn woonadres afgezet. De schade aan de politieauto wordt op hem verhaald.

Verkeersongeval door verkeersongeval

TILBURG: Bij een bizar ongeval op de Midden-Brabantweg is een
65-jarige vrouw uit Tilburg ernstig gewond geraakt. De vrouw was omstreeks 00.30 uur betrokken bij een eerder ongeval op de kruising Midden Brabantweg- Zevenheuvelenweg. Bij dit eerste ongeluk was alleen blikschade ontstaan. Omdat tijdens dit ongeval een verkeerslicht platgereden was, waren de verkeerslichten op de kruising buiten werking geraakt en knipperden geel licht.

Door de situatie waren de andere weggebruikers kennelijk afgeleid, want er ontstond even later een tweede botsing. Hierbij schoof een van de betrokken voertuigen in de richting van het eerdere ongeval. De 65-jarige automobiliste stond op dat moment achter haar auto en werd geraakt door de naderende de auto van het tweede ongeval. Ze raakte daarbij zwaar gewond en is per ambulance naar het ziekenhuis
overgebracht. Het slachtoffer had een flinke hoofdwond, schaafwonden over het gehele lichaam en een gecompliceerde been breuk. Zowel haar kuitbeen als haar scheenbeen waren gebroken.

Meisje (12) moet gsm afgeven

BERKEL-ENSCHOT: De politie onderzoekt de beroving van een 12-jarige meisje uit Berkel-Enschot. Twee jongens dwongen haar donderdagmiddag 25 maart 2010 om haar mobiele telefoon af te geven.

Het meisje fietste rond 15.00 uur van school naar huis. Ze reed over het fietspad naast de Enschotsebaan in de richting van Berkel-Enschot. Bij het naderen van het viaduct van de Burgemeester Bechtweg over de Enschotsebaan, zag zij twee jongens in de rechterberm voorbij het viaduct staan. Ze dwongen haar tot stoppen en grepen haar vast. Vervolgens moest het meisje haar mobiele telefoon afgeven. De dader die haar telefoon opeiste was een blank jongen van ca.15/16 jaar, lengte 1.70 meter, breed geschouderd postuur, blond kort
stekeltjeshaar. Zijn mededader was iets ouder, ca. 20 jaar en
vermoedelijk van Noord-Afrikaanse afkomst. Hij had zwart haar (kort van voren en een matje in de nek) en droeg een oorbel (diamanten knop) in zijn rechteroor.
De politie heeft een aangifte van het meisje opgenomen en rechercheert aan de hand van het opgegeven signalement naar de daders.

Auteur: Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 26-03-2010 14:48 | © Regio Midden en West Brabant |