Politie Twente

Persberichten Politie Twente 26 maart 2010

Fietsster en bromfietsster gewond na aanrijding

Oldenzaal

Een 17-jarige bromfietsster uit Denekamp en een 69-jarig fietsster uit Oldenzaal raakten donderdag 26 maart gewond na een aanrijding.

Donderdagmorgen 25 maart omstreeks 10.45 uur kreeg de politie melding van een aanrijding op de Umbrialaan in Oldenzaal. Een 69-jarige vrouw uit Oldenzaal fietste samen met haar man over het fietspad van de Umrialaan. Ter hoogte van de Griekenlandlaan sloeg de vrouw rechtsaf. Hierbij verleende zij geen voorrang aan een 17-jarige bromfietsster uit Denekamp. Een aanrijding kon niet meer voorkomen worden en de bromfietsster en fietsster kwamen ten val en raakten gewond. Beiden werden met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht. (2010026303)

Fietsendieven dreigen met mes, politie zoekt getuigen Almelo
Donderdagavond 25 maart zag een 34-jarige man voor zijn woning aan de Grotestraat in Almelo twee personen die probeerden zijn fiets te stelen. De 34-jarige pakte zijn fiets terug en zette zijn fiets in de woning. Vervolgens pakte een van de daders een mes en bedreigde de 34-jarige. Toen de man zijn woning binnen ging trapte een van de daders een ruitje in. De daders hadden het volgende signalement: Dader één:
. Hij was ongeveer 1.74 meter groot . ongeveer 35 a 40 jaar oud . Heeft een slank postuur
. Aziatisch uiterlijk
. Hij droeg een blauwe jas en een blauwe spijkerbroek Dader twee:
. Vrouw met blond haar
. Nederlands uiterlijk
. Slank postuur
. Blauwe spijkerbroek

Wellicht zijn er mensen die het een en ander hebben gezien van dit voorval. Deze worden verzocht zich te melden. Dit kan via het algemene nummer van de politie Twente, afdeling Almelo 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (2010026535)

Man beroofd van portemonnee, politie zoekt getuigen Enschede
In de nacht van donderdag 25 maart op vrijdag 26 maart omstreeks 00.15 uur werd een 45-jarige man uit Enschede overvallen op de Deurningerstraat in Enschede. De man had net gepind bij een bankautomaat toen hij plots van achteren werd aangevallen door een onbekende dader. De dader ging er met de portemonnee van de 45-jarge er vandoor. De man raakte gewond en moest ter observatie worden opgenomen in het ziekenhuis.

Wellicht zijn er mensen die het een en ander hebben gezien van de beroving. Deze worden verzocht zich te melden. Dit kan via het algemene nummer van de politie Twente, afdeling Enschede 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (2010026555)

Algemene verkeerscontrole

Enter

In samenwerking met de Douane, de Belastingdienst en het RDW, heeft Politie Twente donderdag 25 maart een algemene verkeerscontrole gehouden op de N347 in Enter. Deze verkeerscontrole vond plaats tussen 09.00 en 16.15 uur.

De Belastingdienst heeft voor ruim E 28.000 Euro aan belastinggeld geïnd. Verder wist zij beslag te leggen voor een bedrag van ruim E 930.000. Zes auto's en een aanhangwagen zijn in beslag genomen.

De Douane heeft één voertuig aangetroffen dat op rode diesel reed. Tegen twee automobilisten wordt proces-verbaal opgemaakt voor het onrechtmatig rijden op een grijs kenteken.

Verder werden door de politie 25 bekeuringen uitgeschreven, onder andere voor: . Gladde banden (3x)
. Geen rijbewijs E bij rijbewijs B (1x) . Losliggende lading (2x)
. Rijden tijdens rijontzegging (1x) . Verlopen APK (2x)
. Niet kunnen tonen kentekenbewijs (3x) . Niet kunnen tonen rijbewijs (2x) . 3-tonige claxon (1x)
. Kentekenplaat aanhangwagen niet gelijk aan het trekkend voertuig (3x) (2010026445)

Fietsendief aangehouden

Vriezenveen

Omdat er de laatste tijd veel fietsen worden gestolen bij het NS-station in Vriezenveen, zijn donderdagmiddag omstreeks 14.30 uur agenten gaan posten in de omgeving van het station. Na twee minuten zagen de agenten twee mannen lopen tussen de fietsen, die vervolgens in een auto wegreden. De auto werd staande gehouden en de inzittenden werden gecontroleerd. Omdat de inzittenden, twee mannen van 38 en 49 jaar en beiden inwoner van Almelo, geen legitimatie bij zich hadden, werden zij aangehouden. Bij nader onderzoek bleek dat de 49-jarige Almeloër verantwoordelijk was voor diefstal van een fiets op 13 februari jl. Hij is hiervoor buiten heterdaad aangehouden en voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (2010026397)

Openingstijden politiebureaus Twente tijdens Goede Vrijdag en 2e Paasdag

De openingstijden van de politiebureaus in Twente worden in verband met Goede Vrijdag (2 april) en 2e paasdag (maandag 5 april) enigszins aangepast. Op www.politie.nl/twente vindt u een overzicht van de openingstijden in deze periode.

Voor dringende zaken zijn de vier hoofdbureaus van de politie Twente in Enschede, Hengelo, Almelo en Oldenzaal 24 uur per dag, 7 dagen per week geopend. Voor niet-spoedeisende zaken is de politie Twente 24 uur per dag, 7 dagen per week telefonisch bereikbaar via telefoonnummer 0900-8844. In noodsituaties kan altijd gebeld worden met het alarmnummer 112. Via Internet kan van veel feiten aangifte gedaan worden. Bezoek hiervoor de website van de politie Twente, www.politie.nl/twente, een bezoek aan een politiebureau is dan veelal niet meer nodig.

Twijfelt u of u voor uw zaak direct naar het politiebureau moet komen, bel dan eerste het algemene telefoonnummer 0900-8844.

De wijkbureaus zullen tijdens de feestdagen minder geopend zijn dan normaal, maar de inzet van de politie op straat en in uw wijk blijft wel gegarandeerd.

Gemeenten Dinkelland, Oldenzaal, Losser en Tubbergen Op Goede Vrijdag en op 2e paasdag zijn de politiebureaus in Losser, Dinkelland en Tubbergen gesloten. Voor noodsituaties is het hoofdbureau in Oldenzaal aan de Noordwal 24 uur per dag, 7 dagen per week geopend.

Gemeenten Hengelo, Borne en Hof van Twente Op Goede Vrijdag is het bureau in Hengelo Noord gesloten. In Borne en Hof van Twente zijn de bureaus geopend. Op 2e paasdag zijn de bureaus in Hengelo Noord, Borne en in de Hof van Twente gesloten. Voor noodsituaties is het hoofdbureau in Hengelo aan de Willemstraat 24 uur per dag, 7 dagen per week geopend.

Gemeenten Enschede en Haaksbergen Op Goede Vrijdag en op 2e paasdag zijn alle andere politiebureaus in Enschede en het bureau in Haaksbergen gesloten. Voor noodsituaties is het hoofdbureau in Enschede aan de Hermandad 24 uur per dag, 7 dagen per week geopend.

Gemeenten Almelo, Twenterand, Hellendoorn, Rijssen-Holten en Wierden Op Goede Vrijdag zijn de bureaus in de gemeenten Almelo, Twenterand, Hellendoorn, Rijssen-Holten en Wierden geopend. Op 2e paasdag zijn al deze bureaus gesloten. Voor noodsituaties is het hoofdbureau in Almelo aan Het Baken 24 uur per dag, 7 dagen per week geopend.




Politie Twente