Gemeente Veenendaal


Gemeente treft veiligheidsmaatregelen bij tunnels

Deze week heeft de gemeente Veenendaal een aantal maatregelen getroffen om de veiligheid rondom de fietstunnels op de route van het centrum naar het spoor te verbeteren.

Â
Veiligheidmaatregelen

Op het fietspad naar de toegangen van de tunnels en tussen de tunnels is in bestaande lichtmasten andere verlichting aangebracht. De gebruikte lampen geven meer en feller licht. Dit vergroot de zichtbaarheid. De begroeiing op de taluds bij de tunneltoegangen is gesnoeid. Hetzelfde geldt voor de begroeiing van de taluds tussen de tunnels. Dit geeft een beter overzicht.

Tussen beide tunnels is boven aan de taluds een ongeveer 2 meter hoog hekwerk aangebracht. Dit om te voorkomen dat personen vanuit de tunnel makkelijk op het spoor kunnen komen.

Op dit moment onderzoekt de gemeente de mogelijkheden tot het tijdelijk plaatsen van mobiele cameraâs.

Verdachte situaties

Bij verdachte situaties kunt u altijd direct met 112 bellen. Getuigen van misdrijven worden verzocht contact op te nemen met de politie van het district Heuvelrug onder telefoonnummer 0900 â 8844. Getuigen die liever anoniem willen blijven, kunnen bellen met 0800 â 7000.

Â
Vragen en ideeën

De gemeente hecht veel waarde aan de mening van inwoners. Iedereen die ideeën heeft om de veiligheid op straat te vergroten kan een e-mail sturen naar info@veenendaal.nl of bellen met de gemeente op telefoonnummer 0318 â 538 538. Dit algemene telefoonnummer van de gemeente Veenendaal is nu tijdelijk 24 uur per dag bereikbaar voor vragen aan de gemeente over veiligheid in uw wijk.