Watersportverbond - KNWV

Watersportverbond ondersteunt "Welkom op het Wad"

vrijdag 26 maart 2010

Het Watersportverbond ondersteunt de Waddenfondsaanvraag âWelkom op het Wadâ die Staatsbosbeheer gaat indienen voor een bijdrage uit het Waddenfonds.

Kern van het project is het herstel en behoud van de buitendijkse rust voor o.a. vogelconcentraties in combinatie met behoud en herstel van vrijheid van buitendijkse recreatie. Men wil dit bereiken door de inzet van gastheren, die bezoekers kunnen waarschuwen om bepaalde gebieden met rust te laten en die ook het âwaaromâ ervan uitleggen.

Het Watersportverbond is van mening dat dit plan aansluit bij de doelgroep van het Watersportverbond: pleziervaarders die met hun boot over het Wad zwerven om te genieten van water, wind en natuur, maar zich (nog) niet bewust zijn van waar ze onrust en verstoring
veroorzaken.

De terreinbeherende organisaties geven met dit plan aan aan dat ze begrijpen dat we hetzelfde doel voorstaan, nl. vrij en verantwoord recreëren in het gebied van het Wad. Ook mensen kunnen hier dan âbijtankenâ van het drukke dagelijkse bestaan, door te genieten van de rust en ruimte in dit mooie natuurgebied.

Deze vorm van toezicht en voorlichting maakt dat de kwetsbare
natuurwaarden van het Wad minder risico lopen op verstoring door onwetendheid en onachtzaamheid. Het toezicht zal er tevens voor zorgen dat de goedwillende recreant niet wordt verjaagd door een enkele moedwillige verstoorder.

Dit plan sluit tevens aan bij onze oorspronkelijke verwachtingen, die geformuleerd zijn in het, in december 2007 gesloten, Convenant Vaarrecreatie.

Het Watersportverbond hoopt van harte dat het Waddenfonds dit project als waardevol erkent en honoreert.

Â