Abvakabo FNV feliciteert de oudste man van Nederland

26/03/2010 15:14

ABVAKABO FNV

Morgen bereikt Jos Wijnant de leeftijd van 108 jaar. Hij mag zich sinds anderhalf jaar de oudste man van Nederland noemen. Vakbond Abvakabo FNV feliciteert zijn lid van harte met het behalen van deze leeftijd.

Wijnant is geboren in het Belgische Antwerpen en kwam tijdens de Eerste Wereldoorlog naar Nederland waar hij in Den Bosch bij familie introk en de rest van zijn leven bleef wonen. Hij kwam daar in dienst van de gemeente waar hij het tot loco-gemeentesecretaris bracht en na 37 dienstjaren met pensioen ging. In 1948 werd Wijnant lid van vakbond NOVON (Nederlandse Onafhankelijke Vakbond voor de Overheids- en Non-profit sector) die in 1998 fuseerde met Abvakabo FNV.

Naast Wijnant zijn nog 10 andere leden van Abvakabo FNV 100 jaar of ouder, waaronder twee vrouwen. Twaalf leden van de bond zijn al 80 jaar of langer lid, waaronder één vrouw. De man die momenteel als langste lid is, sloot zich in 1925 aan bij de vakbond; 85 jaar geleden.

Abvakabo FNV behartigt de belangen van alle leden, jong en oud. Door collectief op te treden, zet de bond zich in voor inkomensbelangen van zowel werkend als niet (meer) werkend Nederland. Ook is de bond vertegenwoordigd in pensioenfondsen en actief in Den Haag om via de lobby op te treden namens de leden. Daarnaast kunnen leden van alle leeftijden met hun belasting,- pensioen en juridische vragen terecht bij de bond en profiteren zij van vele kortingen op bijvoorbeeld verzekeringen, trainingen en producten.