Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van vrijdag 26 maart

Alkmaar, 26-03-2010 o 14.00 uur

Inbrekers overlopen

Alkmaar, donderdag 25 maart

Op donderdagavond omstreeks 20.10 uur ging een man naar een woning aan de Papaverstraat in Alkmaar om tijdens de afwezigheid van de bewoners de planten te verzorgen. Bij binnenkomst bleken er twee inbrekers in de woning aanwezig te zijn, die er direct vandoor gingen. De man en de gewaarschuwde politie stelden in de omgeving een onderzoek in. Hierbij werd ook een politiehond ingezet. De verdachten werden echter niet meer aangetroffen. Het is nog niet duidelijk wat er is weggenomen.

Inbraak tijdens voetbal

Alkmaar, donderdag 25 maart

Terwijl de bewoners van een pand aan de Irenestraat in Alkmaar naar voetbal op de televisie zaten te kijken werd er ingebroken. De inbreker forceerde een slaapkamerdeur en doorzocht de hele slaapkamer. Geld en sieraden werden buit gemaakt.

Automobilist rijdt in op bromfietser

Den Helder, donderdag 25 maart

Op donderdagmiddag werd een 21-jarige man uit Den Helder aangehouden nadat hij op de Fabrieksgracht in zijn woonplaats met de auto was ingereden op een 18-jarige plaatsgenoot op een bromfiets.

De bromfietser reed omstreeks 17.00 uur over het fietspad naast de Fabrieksgracht toen vanuit tegengestelde richting een personenauto aan kwam rijden. De bestuurder van de auto stuurde het fietspad op, gaf gas en reed vermoedelijk opzettelijk tegen de bromfiets aan. De bromfietser kwam ten val. De automobilist was inmiddels uitgestapt en gaf de bromfietser een harde stomp. Hierop stapte hij weer in zijn auto en reed hard weg. De bromfietser liep geen letsel op. Zijn bromfiets raakte beschadigd.

De automobilist meldde zich later en werd aangehouden. Zijn auto werd in beslag genomen.

Aanleiding voor het incident lag vermoedelijk is onenigheid over de betaling van een boete. Verdachte en slachtoffer kenden elkaar.

Fietser aangereden

Heerhugowaard, vrijdag 26 maart

Op vrijdagmorgen omstreeks 09.00 uur raakte een 15-jarig meisje uit Heerhugowaard gewond bij een aanrijding op de rotonde in de Westtangent-Hectorlaan-Deimoslaan in Heerhugowaard. Een 67-jarige man uit Heerhugowaard reed in een personenauto en zag bij het verlaten van de rotonde de fietster over het hoofd. Het meisje kwam ten val en brak daarbij vermoedelijk een been. Zij werd voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis.

Bromfietser aangereden

Hoorn, donderdag 25 maart

Op donderdagavond omstreeks 21.00 uur raakte een 17-jarige jongen uit Hoorn gewond bij een aanrijding op de kruising van de Koepoortsweg en de Van Dedemstraat. De jongen reed op een bromscooter over de Koepoortsweg en kreeg geen voorrang van een personenauto, bestuurd door een 36-jarige man uit Hoorn, die over de Van Dedemstraat aan kwam rijden. De jongen brak vermoedelijk een been en werd voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis.

Onwel en tegen een boom

Alkmaar, donderdag 25 maart

Op donderdagmiddag omstreeks 15.40 uur reed een 60-jarige man uit Alkmaar in een personenauto over de Beethovensingel in zijn woonplaats toen hij onwel werd. Hij raakte de macht over het stuur kwijt en botste tegen in een de berm staande boom aan. De man werd ter plaatse door de politie en ambulancepersoneel gereanimeerd. Met hartritme werd de man verbolgens overgebracht naar het Medisch centrum Alkmaar. De auto raakte bij de botsing beschadigd.

AED succesvol ingezet

Castricum, donderdag 25 maart

Op donderdagavond raakte een 62-jarige man uit Castricum onwel tijdens een partijtje volleybal in de sporthal aan de Eerste Groenelaan in Castricum. Het slachtoffer werd aangesloten op de AED die de man een schok gaf. De man kwam langzaam weer bij en werd voor onderzoek overgebracht naar het Medisch centrum in Alkmaar.

Brand in schuur, geiten verbrand

T Zand, donderdag 25 maart

Op donderdagmiddag omstreeks 17.50 uur bleek een schuur achter een woonhuis aan de Korte Belkmerweg in T Zand in brand te staan. In de schuur stonden 5 paarden en 8 geiten. De bewoner kon de paarden uit de schuur redden, maar de geiten verbrandden in het vuur. De brandweer kon niet voorkomen dat de schuur geheel uitbrandde. De woning bleef gespaard, maar liep ernstige rook- en waterschade op. De oorzaak van de brand is nog niet duidelijk.

Drank: rijbewijs kwijt

Bergen, vrijdag 26 maart

Op vrijdagmorgen omstreeks 00.20 uur vorderde de politie het rijbewijs van een 28-jarige man uit Bergen. Hij werd op het Plein in zijn woonplaats gecontroleerd. De automobilist bleek alcohol te hebben gebruikt. Hij blies 355 ug/l. Omdat het een beginnend bestuurder was, mocht hij niet meer dan 90 ug/l alcohol in zijn adem hebben. Hij blies derhalve vier maal het maximum. De man kreeg een proces-verbaal en moest zijn rijbewijs inleveren.

Drugsgebruik: bloedproef

Heerhugowaard, donderdag 25 maart

Op donderdagmiddag omstreeks 15.45 uur reed een 23-jarige man uit Warmenhuizen in een personenauto vanaf de Nollen de oprit naar de N242 (Westerweg) op. Op de korte oprit probeerde hij een bestelbus in te halen. Omdat de ruimte te kort was, raakte hij in de berm naast de weg. Bij controle bleek de man softdrugs te hebben gebruikt. Hij moest daarom een bloedproef ondergaan. Het bloedmonster wordt door het Nederlands Forensisch Instituut onderzocht op de aanwezigheid van drugs. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd.

Bromfietscontrole

Alkmaar, donderdag 25 maart
Op donderdagmiddag hield de politie een bromfietscontrole op de Noorderkade in Alkmaar. In totaal werden 88 bestuurders gecontroleerd. In totaal bleken 12 bromfietsen opgevoerd te zijn. Daarnaast werden 6 bestuurders bekeurd voor onder anderen het rijden zonder helm of zonder verzekering. In totaa