Gemeente Helmond


Brainport genomineerd voor innovatieprijs

Toptechnologieregio Brainport maakt voor de tweede achtereenvolgende keer kans op de award 'Intelligent Community of the Year'.

De award wordt uitgereikt door het Intelligent Community Forum. Deze denktank zoekt succesvolle regios waar bedrijfsleven, overheid en kennisinstellingen efficiënt samenwerken en waarbij breedband en ICT een centrale rol speelt. Afgelopen week bracht jurylid en mede-oprichter John Jung een driedaags bezoek aan de Brainportregio, en dus ook aan Helmond.

Helmondse bijdrage

John Jung werd woensdagavond ontvangen in het Kasteel door coördinerend wethouder Jos Boetzkes en een delegatie Helmondse ondernemers. Helmond levert met de High Tech Automotive Campus (HTAC), enkele High Tech bedrijven én de Groene Campus een flinke bijdrage aan de Brainportregio. De bijeenkomst op het kasteel stond woensdagavond vooral in het teken van Food.

Mystery Jam

Helmondse leerlingen waren aanwezig die in opdracht van het Food Connection Point een nieuwe jam hebben ontwikkeld. Van gehavende groenten maakten zij pittige groentejams onder de merknaam Mystery Jam. Het is een geweldig voorbeeld van hoe bedrijfsleven en onderwijs nauw samenwerken. "Het product is gemaakt van groenten die normaal gesproken worden weggegooid, en dat maakt het alleen nog maar mooier", aldus wethouder Boetzkes.

Onder de indruk

Na afloop van zijn bezoek bleek John Jung onder de indruk van de Brainportregio. "Het is niet voor niets dat jullie voor het tweede jaar op rij genomineerd zijn." Op 21 mei wordt duidelijk of Brainport zich een jaar lang de meest Intelligent Community van de wereld mag noemen.