Dienstenbond CNV

Nieuws

26 maart 2010

Werkgevers Technische Groothandel worden concreter

WTG heeft CNV Dienstenbond concretere voorstellen gedaan voor een nieuwe CAO. Zo heeft WTG een loonbod gedaan en heeft zij voorstellen gedaan over Leeftijdsbewust personeelsbeleid. CNV Dienstenbond is blij dat WTG concreter is geworden, maar constateert dat het nog lastige onderhandelingen gaan worden.

Op dinsdag 23 maart heeft de tweede ronde van de CAO-onderhandelingen Technische Groothandel plaatsgevonden. Tijdens dit overleg zijn door WTG de volgende meer concrete voorstellen gedaan:
* looptijd van 1 jaar;

* structurele loonsverhoging van de schalen en de feitelijke salarissen van 0,5% per 1 oktober 2010;

* enerzijds bezuinigen op en herverdelen van de uitgaven van het Fonds Kollektieve Belangen (FKB), maar anderzijds herinvoering van een door werkgevers te betalen premie voor de fonds van 0,1% van de bruto loonsom van het bedrijf;

* evaluatie en zo nodig aanpassing van de thuiswerkregeling;
* het meer onder de aandacht brengen van de mogelijkheid voor bedrijven om een eigen ondernemingsregeling inzake arbeidsduur af te spreken (artikel 38: C-regeling). Daarnaast een tekstuele aanpassing om dat artikelen 36 (A-regeling) en 37 (B-regeling) in elkaar te schuiven;

* een fonds oprichten voor het uitvoeren van Leeftijdsbewust Personeelsbeleid. Werkgevers willen hiervoor structureel 0,25% van de loonsom van de bedrijven in het fonds storten en daarnaast de waarde van de leeftijdsdagen, waarmee die dan zouden worden afgeschaft;

* het opzetten van een branchepensioenregeling voor de Technische Groothandel op basis van beschikbare premie, waarbij het verplicht stellen van deze regeling voor de branche bespreekbaar is.

CNV Dienstenbond heeft er samen met de andere vakbonden voor gekozen niet direct te reageren, alhoewel wij bij sommige voorstellen wel onze bedenkingen hebben. Wij willen er eerst goed over nadenken en de voorstellen nader bestuderen. Maar duidelijk is dat het nog lastige onderhandelingen gaan worden.

Hoe verder?
CNV Dienstenbond gaat samen met de andere vakbonden een reactie formuleren op de voorstellen van werkgevers. Daarnaast hebben wij de WTG gevraagd naar onze voorstellen te kijken en daarop te reageren. Vervolgens kan het onderhandelen echt gaan beginnen. De volgende onderhandelingsronde staat gepland voor dinsdag 13 april. Daarna hoort u verder van ons.

Actief meedenken?
Wilt u als kaderlid actief meedenken en meepraten met CNV Dienstenbond over de nieuwe CAO, dan vragen wij u contact met ons op te nemen.

Mocht u naar aanleiding van het voorgaande vragen, opmerkingen en/of reacties hebben dan kunt u contact opnemen met uw bestuurder Jeroen Warnaar (tel: 023-5670615 of e-mail: j.warnaar@remove-this.cnvdibo.nl ).

P.S. Vergeet niet de eerder aan u toegestuurde reactiekaartjes te verspreiden onder uw collega's.

Speciale actie!
Werf een nieuw lid en ga (samen) naar Guus*!

Als u nu een nieuw CNV-lid werft krijgt u twee kaartjes voor het life-concert van Guus Meeuwis op zaterdag 5 juni of maandag 14 juni as. Grijp die kans en kom snel in actie want het aantal kaartjes is beperkt. Kijk voor alle informatie op:
www.cnv.nl/actie


* Wilt u liever een Irischeque ontvangen? Kijkt u dan op: cnvdienstenbond.nl/lidwerftlid