Dienstenbond CNV

Nieuws

26 maart 2010

Betere beloning jongeren in drogisterijbranche

De leden van CNV Dienstenbond hebben ingestemd met de nieuwe cao voor de drogisterijbranche. In deze cao wordt het loon voor alle medewerkers met 1,5% verhoogd. Maar jongeren gaan er met deze nieuwe cao soms tot wel 5% op vooruit. Dat heeft te maken met het feit dat CNV Dienstenbond een stap heeft kunnen zetten om opgedane werkervaring bij jongeren beter te belonen. CNV Dienstenbond vindt namelijk dat niet leeftijd, maar werkervaring de basis moet zijn voor het loon.

De nieuwe cao heeft een looptijd van 1 april 2009 tot en met 30 september 2010. Tijdens die looptijd worden de feitelijke lonen en de schaallonen van alle medewerkers verhoogd met 1 % per 1 oktober 2009 (periodeloners per 5 oktober 2009). Deze loonsverhoging heb je als het goed is dus al gehad. Vervolgens volgt een loonsverhoging van 0,5 % per 1 juli 2010 ( periodeloners per 19 juli 2010).

Jeugdschalen
De cao voor de drogisterijbranche kent op dit moment jeugdschalen. CNV Dienstenbond vindt dat niet terecht. Wij willen dat je betaald wordt op basis van de ervaring die je hebt en niet op basis van je leeftijd. In de cao is een eerste stap gezet om opgedane werkervaring beter te belonen door ervaringsjaren toe te voegen in de functiegroepen 2 tot en met 5 voor werknemers vanaf 19 jaar oud tot en met 22 jaar oud. Dat gaat in op 1 april 2010. De uurlonen voor jongeren komen er dan als volgt uit te zien:

Wat betekent dit concreet? Enkele voorbeelden

* Een 19-jarige verkoopster in functiegroep 2 met 1 jaar werkervaring gaat 2,7% meer verdienen dan met de oude loonschalen: namelijk EUR5,90 per uur in plaats van EUR5,75 per uur.
* Een 21-jarige 1ste verkoopster in functiegroep 3 met 2 jaar werkervaring gaat 5,2% meer verdienen dan met de oude loonschalen: namelijk EUR8,69 per uur in plaats van EUR8,26 per uur.
* Een 22-jarige assistent bedrijfsleider in functiegroep 4 met 2 jaar werkervaring gaat 5,2% meer verdienen dan met de oude loonschalen: namelijk EUR10,72 per uur in plaats van EUR10,19 per uur.

Samen sterk!
In het najaar zullen nieuwe onderhandelingen over een nieuwe cao starten. Het zou mooi zijn als er in die cao verbeteringen kunnen worden aangebracht. CNV Dienstenbond gaat daarvoor haar best doen en kan daarbij elke steun goed gebruiken. CNV Dienstenbond zou graag een vuist willen maken voor:

* Goede afspraken over het loon

* Het doorbetalen van gewerkte tijd in pauzes en studietijd
* Zorgen voor betere mogelijkheden om werk en privé te combineren
* Concrete aanpak van de werkdruk

Om deze zaken in de toekomst binnen te halen hebben we meer leden nodig. Samen staan we veel sterker! Bespreek het lidmaatschap van CNV Dienstenbond eens met je collega's. Juist in tijden van economische crisis biedt CNV Dienstenbond zekerheid en bescherming. Het lidmaatschap is bij gebruikmaking van automatische incasso de eerste drie maanden gratis!

Voor vragen en/of opmerkingen naar aanleiding van deze nieuwsbrief kun je terecht bij bestuurder Wessel Breunesse, telefoonnummer 035-6460580 of per e-mail w.breunesse@remove-this.cnvdibo.nl.

Speciale actie!
Werf een nieuw lid en ga (samen) naar Guus*!

Als u nu een nieuw CNV-lid werft krijgt u twee kaartjes voor het life-concert van Guus Meeuwis op zaterdag 5 juni of maandag 14 juni as. Grijp die kans en kom snel in actie want het aantal kaartjes is beperkt. Kijk voor alle informatie op:
www.cnv.nl/actie


* Wilt u liever een Irischeque ontvangen? Kijkt u dan op: cnvdienstenbond.nl/lidwerftlid

De cadeaubon t.w.v. EUR 10.00 als welkomstcadeau op de aanmeldingsbon, is komen te vervallen. In plaats daarvan krijgt het nieuwe lid, bij het verstrekken van een automatische incasso, de eerste drie maanden een gratis lidmaatschap aangeboden.