Provincie Limburg

Nieuws en persberichten

Provincie steunt Jubileum Jamboree Scouting Nederland Honderdjarige organisatie viert eeuwfeest rond Maasplassen bij Roermond

De Provincie Limburg heeft besloten om Souting Nederland een subsidie van 100.000,-- te verlenen voor het houden van de Jubileum Jamboree komende zomer in Limburg.

Op dit internationaal kampeerevenement bij gelegenheid van het eeuwfeest van Scouting Nederland worden naar verwachting 12.500 jeugdleden tussen de 7 en 21 jaar verwacht. Driekwart daarvan komt uit Nederland. De jamboree wordt gehouden van 26 juli tot en met 4 augustus bij de Maasplassen in de buurt van Roermond. Scouting Nederland heeft de totale kosten van het evenement op 3,4 miljoen euro geraamd. Het meeste geld is daarvoor al vergaard maar er was nog een tekort van een ton.

De Provincie Limburg wil dat tekort graag bijdragen. Gedeputeerde Noël Lebens: ,,Allereerst vanwege het doel van het evenement; namelijk jongeren kennis te laten maken met andere culturen maar ook met Limburg en in het bijzonder met de Maasplassen, een van de belangrijke recreatiegebieden van onze provincie. Het evenement heeft dus ook voor Limburg een duidelijke promotionele en inhoudelijke waarde.

Scouting Nederland is de grootste jeugd- en jongerenorganisatie van het land met 87.000 jeugdleden en 25.000 vrijwilligers. Er zijn in Nederland 1100 scoutinggroepen. Limburg telt 116 scoutinggroepen met in totaal 11.300 leden.

26-3-2010 14:10