Politie Zaanstreek-waterland

Politie zoekt getuige van straatroof

Purmerend, 25-03-2010 o Een 14-jarige Amsterdammer is donderdagavond rond 21.50 uur op de Aziëlaan in Purmerend door een groep mannen mishandeld en beroofd. Zijn 14-jarige vriendin, eveneens uit Amsterdam, werd ook geslagen. De politie is op zoek naar een belangrijke getuige: de man die tijdens het uitlaten van zijn hond vermoedelijk de straatroof zag gebeuren.

Het slachtoffer was s avonds met een vriendin naar de Kermis bij station Weidevenne geweest. Toen zij samen naar de bushalte op de kruising van de Azië- en Gangeslaan liepen, werden ze gevolgd door een groep van ongeveer vijf mannen. De groep rende weg toen er een politieauto langsreed maar kwam daarna weer teruglopen. Ze spraken het paar aan. Toen die niet reageerden, kreeg het meisje een klap in haar gezicht. De jongen werd aan zijn haar en kleding de bosjes ingetrokken. Hij werd door meerdere jongens belaagd waarbij hij gewond raakte aan zijn gezicht. Terwijl het meisje 112 belde, gingen de daders er met de tas van de Amsterdammer vandoor. Twee mannen vluchtten te voet en een man reed weg op een gouden Zipp scooter.

De politie is op zoek naar getuigen. Heeft u informatie die de politie kan helpen deze zaak op te lossen? Belt u dan met de politie op 0900-8844. U kunt ook anoniem bellen op 0800-7000.

De politie doet met name een oproep aan een man die die avond zijn hond uitliet en vermoedelijk getuige was van de straatroof.