Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout

Oosterhout, 26-03-2010

Aanhanger schiet los van vrachtauto

OOSTERHOUT: De politie behandelde vrijdagmorgen 26 maart 2010 een verkeersongeval op de toerit naar de A-27. Van een vrachtwagen was de aanhanger losgeschoten. Het gevaarte belandde in de vangrail. Er vielen geen gewonden.

Het ongeluk gebeurde rond 11.00 uur op de toerit naar de A-27 van Dongen/Oosterhout. Het ging om de oprit in noordelijke rijrichting (Gorinchem). De trucker, een 65-jarige man uit Reuver, wilde met zijn combinatie de autosnelweg A-27 opdraaien. In de bocht, net voor het invoegen, schoot de aanhanger los en botste tegen de vangrail. Er vielen geen gewonden en de chauffeur kwam met schrik vrij. De dichte aanhanger was volgeladen met pallets. Tijdens het technisch onderzoek en de bergingswerkzaamheden werd de bewuste toerit enkele uren afgesloten. Deskundigen van het Korps Landelijke Politie Diensten en Rijkswaterstaat stelden vast dat het vermoedelijk ging om een
menselijke fout. De aanhanger was namelijk niet goed geborgd bij het aankoppelen aan de vrachtauto. De beveiliging was daardoor niet in werking getreden. Dat was afgelopen maandag al gebeurd.
De oplegger is uit de vangrail gehaald door een takelbedrijf, waarbij bleek dat de aanhanger nauwelijks schade had opgelopen. De vangrail raakte wel beschadigd en is inmiddels door Rijkswaterstaat
gerepareerd. Wonder boven wonder vielen er geen gewonden. Was de oplegger op een ander moment, op een ander locatie dan waren de gevolgen waarschijnlijk ernstiger geweest.

Schennispleger in omgeving Wilhelminakanaal

OOSTERHOUT: Agenten hebben vrijdagmorgen 26 maart 2010 gezocht naar een schennispleger in de omgeving van het Wilhelminakanaal-Noord. Volgens een vrouwelijke meldster reed er omstreeks 08.10 uur een man rond die zijn geslachtsdeel uit zijn broek had hangen. Het zou gaan om een licht getinte magere man. Hij reed op een omafiets met witte fietstassen. Ondanks een uitgebreide zoekactie (tot aan Dongen) werd de man door de politie niet meer aangetroffen. De politie neemt nog contact op met de meldster voor het doen van aangifte. Zij was vandaag niet bereikbaar.

Auteur: Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 26-03-2010 15:42 | © Regio Midden en West Brabant |