Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

Bergen op Zoom , 26-03-2010

Bestuurder aangehouden na eenzijdig ongeval

HOEVEN: De politie hield vrijdag een 27-jarige man uit Sint Willebrord aan voor rijden onder invloed. De man was in de Heistraat met een bestelbusje over de kop geslagen en half in een tuin en half in de sloot terecht gekomen. De politie zag dat de man tekenen vertoonde van drugsgebruik. De man werd aangehouden en had bij zijn aanhouding een gripzakje cocaïne bij zich. Eerder die avond was de man al een kleine hoeveelheid GHB afgenomen, toen hij gecontroleerd werd in Sint Willebrord vanwege vreemd gedrag. De drugs zijn in beslag genomen voor onderzoek. Het rijbewijs van de man is ingevorderd. Hij verklaarde tijdens verhoor niet onder invloed te zijn van verdovende middelen. Hij zou met de bestelbus zijn uitgeweken voor een dier op de weg. De politie zal het CBR verzoeken de man te testen op rijvaardigheid. Na verhoor is de man in vrijheid gesteld. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Ongewenst vreemdeling aangehouden in leegstaand pand

ROOSENDAAL: De politie trof vrijdag rond 01.00 uur in een leegstaand pand aan de Boulevard een ongewenst vreemdeling aan. Een buurtbewoner maakte de politie erop attent dat er slaapspullen in het pand lagen en men had mensen bij het pand naar binnen zien gaan. De politie trof een 28-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aan. De man stond geregistreerd als ongewenst vreemdeling en is aangehouden en
ingesloten.

Man aangehouden na bedreiging vrouw

BERGEN OP ZOOM: De politie kreeg donderdag rond 23.00 uur melding van huiselijk geweld in een woning in de wijk Langeweg. Bij aankomst trof de politie een 52-jarige man met een stok in zijn handen aan. Op aandringen van de politie liet de man de stok vallen. In het bijzijn van de politie bedreigde de man zijn vriendin meerdere malen. De 51-jarige vrouw was dusdanig onder invloed van alcohol dat ze niet goed aanspreekbaar was. De man werd na de bedreigingen aangehouden. Vrijdagmiddag werd de man weer in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Man aangehouden met 20 gram hennep

BERGEN OP ZOOM: De politie kreeg donderdag rond 14.00 uur melding van een getuige dat er jongeren aan het blowen waren in de Burgemeester van Hasseltstraat. De politie trof de jongeren aan en rook een hennepgeur. Ze vorderden de jongeren tot uitlevering van de softdrugs. Een 19-jarige man uit Hoogerheide leverde een zak met 11 verpakkingen hennep uit. Het bleek bij elkaar om 20 gram te gaan. De man is aangehouden. Hij verklaarde dat de drugs voor eigen gebruik waren. Hij zou niet hebben geweten dat hij niet meer dan 5 gram hennep op zak mocht hebben.

Twee aanhoudingen bij alcoholcontrole

HALSTEREN: Tussen donderdag 21.00 uur en vrijdag 03.00 uur werd door het Verkeershandhavingsteam van de Politie Midden en West Brabant in samenwerking met de Belastingdienst een alcoholcontrole gehouden op de Steenbergseweg.
In totaal hebben 347 bestuurders een blaastest afgelegd. 2 bestuurders zijn aangehouden voor het rijden onder invloed. Bij ademanalyse bleken zij respectievelijk 385 en 525 ug/l te hebben, terwijl 220 ug/l wettelijk de grens is. Zij zijn na verhoor en het opmaken van een proces-verbaal met een rijverbod in vrijheid gesteld.
Ook kreeg een bestuurder een boete voor het rijden zonder rijbewijs. Zijn rijbewijs was al op een eerder tijdstip ingevorderd. Eén
bestuurster kreeg een proces-verbaal omdat de lichtdoorlaatbaarheid van de autoruiten onvoldoende waren.
Door de Belastingdienst werd voor een bedrag van 700,00 geïnd in verband met openstaande vorderingen. Door hen werd tevens beslag gelegd op twee voertuigen.

Auteur: Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 26-03-2010 16:30 | © Regio Midden en West Brabant |