Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, 26-03-2010

Vier aanhoudingen tijdens horecanacht

BREDA: In de nacht van donderdag op vrijdag was er weinig publiek op de been in de binnenstad. Er zijn vier aanhoudingen verricht, waarvan een het opgeven van een valse naam.

Even na 02.00 uur ontstond er een opstootje in een horecagelegenheid op de Havermarkt. Hier wilde de politie twee betrokkenen scheiden. Hierbij werd een agent met kracht geduwd door een van de betrokken man. De 28-jarige man uit Schijndel is aangehouden. Hierbij verzette hij zich hevig en schopte de agent, welke zich genoodzaakt voelde pepperspray te gebruiken.

Rond 03.45 uur werd de politie aangesproken door een groepje jongens, waarvan er een bebloed gezicht had. De man verklaarde in het gezicht te zijn getrapt en door twee mannen te zijn geschopt en geslagen. Hij wees de daders aan. De politie hield in de Vismarktstraattwee
19-jarige mannen uit Deurne aan. Een van de twee probeerde aan zijn aanhouding te ontkomen door het op een lopen te zetten. Hij werd met behulp van meerdere portiers aangehouden. Beide verdachten zijn ingesloten voor verder onderzoek. Nadat de politie een korte aangifte had opgenomen van de 24-jarige gedupeerde uit Oude-Tonge is de man naar het ziekenhuis gegaan voor behandeling aan het letsel in zijn gezicht.

Verder werden er zes bekeuringen uitgeschreven, waarvan twee voor baldadigheid, nadat twee mannen een lichtbak wegnamen bij een café aan de Havermarkt. De jongens renden weg bij het zien van de politie, maar werden in de kraag gevat. De lichtbak is geretourneerd. Verder is er een bekeuring uitgeschreven voor fout parkeren, een voor het niet kunnen tonen van een rijbewijs, een voor het rijden tegen het verkeer in en een voor het negeren van een geslotenverklaring.

Politie onderzoekt beroving in woning

BREDA: Donderdagmiddag beroofden twee onbekenden een vrouw in haar flat aan de Middellaan. De vrouw alarmeerde de politie, nadat twee mannen bij haar woning hadden aangebeld en geld hadden weggenomen. De vrouw had zich verzet tegen de diefstal en er was een worsteling ontstaan. De 41-jarige bewoonster had een van de mannen in het gezicht gekrabd, waardoor hij een kras in zijn gezicht opliep. Na de diefstal gingen de mannen er vandoor in onbekende richting. In de woning was ten tijde van de beroving nog een andere vrouw in de woning aanwezig. Het gaat om een vriendin van de gedupeerde.
De politie verstuurder na de melding een SMS-Alert met een signalement van de twee daders. Het gaat om twee Noord-Afrikaanse mannen van ongeveer 1.80 m lang, fors postuur. Ze droegen beiden een donkere jas, een spijkerbroek en een donker petje. Verder hadden beiden een gouden oorbel en bakkebaarden. Getuigen werden in de SMS opgeroepen zich te melden bij de politie via 0900-8844.
Van de gedupeerde is aangifte opgenomen. De politie houdt er rekening mee dat de beroving verband houdt met een mislukte drugsdeal.

Vermiste vrouw terecht dankzij SMS-Alert

ETTEN-LEUR: De politie kreeg donderdag om 13.30 uur melding van een vermissing. Een 80-jarige vrouw uit Etten-Leur werd vermist bij een verzorgingstehuis aan de Nassaulaan. De politie verstuurde een SMS-Alert met een signalement van de vrouw en het verzoek bij
aantreffen van de vrouw te bellen met de politie via telefoonnummer 0900-8844.
Een ontvanger van de SMS-Alert trof de vrouw aan op de Ambachtenlaan en belde de politie.

Drie aanhoudingen na inbraak bij horecagelegenheid

BREDA: De politie hield de afgelopen dagen drie verdachten van diefstal aan. De drie worden ervan verdacht woensdag 24 maart geld te hebben weggenomen bij een horecagelegenheid aan de Grote Markt. De medewerker, ex-medewerker en een bekende van hen gebruikten de sleutels om het pand binnen te gaan en de kluis te openen. Vervolgens gingen ze er met het geld vandoor. De eigenaar van de gelegenheid deed aangifte. Aan de hand van camerabeelden konden de 34-jarige man uit Raamsdonksveer, 23-jarige man uit Breda en 32-jarige man uit Breda worden aangehouden. Twee van de verdachten werden woensdagmiddag al aangehouden. De derde vrijdagochtend.
Tijdens verhoor bekenden ze hun betrokkenheid bij de diefstal. Vrijdagmiddag zijn de drie in vrijheid gesteld. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Auteur: Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 26-03-2010 16:35 | © Regio Midden en West Brabant |